Esperi oli ulkoilukumppani Vie vanhus ulos -kampanjassa 7511 kertaa

17.10.2019
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi oli ulkoilukumppani Vie vanhus ulos -kampanjassa 7511 kertaa

Tänäkin vuonna Ikäinstituutin Vie vanhus ulos -kampanjalla edistettiin niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua ulkoillakseen turvallisesti. Kuukauden mittainen kampanja oli menestys ja innosti yritykset, kunnat, järjestöt ja yksityishenkilöt sankoin joukoin ikäihmisten ulkoiluttamiseen.

Liikunta ja ulkoilu ovat tärkeä osa kokonaisvaltaista hoitoa ja kuntoutusta Esperissä. Hoivakodeissamme ulkoillaan aktiivisesti ja kampanjan aikana ulkoilukirjauksia tehtiin yhteensä huikeat 7511. Kampanja teki hienosti näkyväksi henkilöstömme sitoutumisen ikäihmisten ulkoiluun ja odotamme jo innolla vuotta 2020.

Ikäinstituutti kiittää ahkerasta osallistumisesta

Ikäinstituutin kampanjasuunnittelija Heli Starck kiittää Esperiä osallistumisesta. ”Tänä vuonna kampanjassa kirjattiin ennätysmäärä, yli 33 300 ulkoilukertaa. Näistä yli 7 500 kirjattiin Esperin 75 hoivakodissa ympäri Suomea. On hienoa huomata, että ulkoilu kuuluu myös hoivakodin asukkaiden arkeen”, Starck toteaa. 

Vie vanhus ulos -kampanjaan osallistui yhteensä 200 palvelutaloa, 19 järjestöä, 66 muuta yhteisöä sekä yksityishenkilöitä. 

Usealla 75 vuotta täyttäneellä ulkoilu vähenee toimintakyvyn heikentyessä, mutta ulkona liikkumisen tarve säilyy. Joskus ikäihminen ei liikkumiskyvyn ongelmien, yksinäisyyden tai kaatumisen pelon vuoksi pääse ulos. Tarvitaan erilaisia tukitoimia, jotta iäkkäät voivat ulkoilla turvallisesti (voimaavanhuuteen.fi). 

Lisätietoja: 

Vie vanhus ulos -kampanja

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä