Esperi palkkaa pienen ryhmän sairaanhoitajia Filippiineiltä

09.06.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi palkkaa pienen ryhmän sairaanhoitajia Filippiineiltä

Hoitajapula ikääntyvässä Suomessa koskettaa meitä kaikkia. Kotiensa tilannetta helpottamaan Esperi palkkaa yhteistyössä Baronan kanssa 22 alan ammattilaista Filippiineiltä. Suomeen tulevat sairaanhoitajat pätevöityvät Suomessa lähihoitajiksi oppisopimuksella ja aloittavat Esperin kodeissa loppuvuonna.

Hoiva-alan työvoimapula kasvaa jatkossa entisestään ikääntyvän väestön palveluntarpeen kasvaessa. Työ- ja elinkeinoministeriön vuoden 2020 toimialaraportin mukaan sotealalle tarvitaan seuraavan 15 vuoden aikana jopa 200 000 uutta työntekijää korvaamaan eläköityminen, kasvava palvelutarve ja hoivan henkilöstömitoituksen nousu.

Vanhuspalvelulakiin voimaan tulleet hoitajamitoitusvaatimukset ja niiden asteittainen kasvu vaatii Esperiltä henkilöstön kasvattamista 300 uudella henkilötyövuodella vuoteen 2023 mennessä. Tilannetta helpottamaan Esperi jatkaa vuonna 2007 käynnistynyttä yhteistyötään Baronan kanssa ja palkkaa tänä keväänä pienen ryhmän sairaanhoitajataustaisia työntekijöitä Filippiineiltä. Suomeen tulevat hoitoalan ammattilaiset aloittavat kouluttautumalla oppisopimuksella lähihoitajiksi Esperin hoivakodeissa.

”Pula hoivahenkilöstöstä on kodeissamme jokapäiväinen huoli, ja toivomme löytävämme pysyviä ratkaisuja hoitajapulaan. Lisäkädet ovat lämpimästi tervetulleita koteihimme”, sanoo Ikäpalveluista vastaava liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

Hoitajat saapuvat Filippiineiltä Suomeen loppusyksystä. Työskentely Esperin Ikäihmisten palveluissa käynnistyy arviolta marraskuussa sen jälkeen, kun viranomaisrekisteröinneistä, asumisjärjestelyistä ja paikallisperehdytyksestä on huolehdittu. Hoitajilta edellytetään sellaista suomen kielen taitoa, joka on kansalaisuuden sekä Valviran sairaanhoitajille asettaman laillistuksen edellytys. Kielikoulutus käynnistyy jo Filippiineillä ja jatkuu Suomessa. 

Uudet työntekijät sijoittuvat ensisijaisesti sellaisilla alueilla sijaitseviin yksiköihin, joissa työntekijöiden saatavuus on erityisen haasteellista.

”Alan pioneerina meillä on pitkä kokemus eettisestä ja vastuullisesta sairaanhoitajarekrytoinnista Filippiineiltä. Nämä asiat korostuvat entisestään nykymaailmassa, jossa sote-alan työvoimapulaan vaikuttavat monet asiat, viimeisimpänä pandemian tuomat haasteet. Yhteistyössä Esperin kanssa toimme Filippiineiltä ensimmäisen ryhmän hoitajia vuonna 2007. Vuosien varrella toimintamme on kehittynyt, ja nykyinen rekrytointimallimme vastaa entistä paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin ja haasteisiin. Esimerkiksi kielitaitoon on panostettu aiempaakin vahvemmin, mistä hyötyvät sekä rekrytoitu että työnantaja.”, toteaa Senior HR Consultant Päivi Mäenpää Baronasta.

Hyviä kokemuksia vuosien takaa

Esperillä on hyviä kokemuksia filippiiniläisistä hoitajista aikaisemmilta vuosilta. Hoivakoti Launeessa Lahdessa työskenteli kolmen vuoden ajan kaksi hoitajaa, joista heidän esimiehensä puhuu edelleen lämmöllä. Molemmat hoitajat jättivät tehtävänsä yksikössä pari vuotta sitten jatko-opintojen takia.

”Se oli antoisaa aikaa puolin ja toisin”, vahvistaa yksikönjohtaja Kaija Julkunen. ”Marvic ja Vanessa olivat erittäin pidettyjä, ystävällisiä ja korkean työmoraalin omaavia hoitajia. Alussa kielitaito ei ollut täysin sujuvaa, mutta se parani vuosien mittaan huomattavasti, ja nyt jatko-opinnotkin sujuvat suomeksi”.

Lisätiedot

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä