Esperi saa 270 uutta saattohoito­vastaavaa

07.06.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi saa 270 uutta saattohoito­vastaavaa

Esperi kehittää saattohoitoaan, jotta jokainen Esperin kodissa asuva saa turvallisen ja omannäköisen sekä arvokkaan loppuelämän.  

”Haluamme tarjota jokaiselle Esperi-kodissamme asuvalle turvallisen, omannäköisen ja arvokkaan loppuelämän. Yhtenäistämällä saattohoitotapamme varmistamme, että jokainen saattohoito onnistuu asukkaan omia toiveita ja tahtotilaa kunnioittaen”, toteaa laatupäällikkö Anu Metsälä.

Saattohoito koskettaa jokaista ikäpalveluiden kotiamme, osaa erityisasumispalveluiden kodeistamme sekä Sagaa. Aiemmin Esperillä ei ole aiemmin ollut yhtenäistä saattohoitolupausta. Esperin uusi saattohoito-ohjeistus perustuu STM:n suosituksiin palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteuttamisesta sekä palliatiivisen hoidon ja saattohoidon Käypä hoito-suosituksiin.

”On tärkeää, että saavutamme saattohoitolupauksen jokaisessa saattohoitotilanteessa”, Anu Metsälä jatkaa.

Saattohoito kuuluu keskeiseen osaamisalueeseen ja hoivahenkilöstö on toivonut siitä lisäkoulutusta. Saattohoito on koko hoivahenkilöstöä koskevan muistisairaan empaattiseen kohtaamiseen tähtäävän validaatiokoulutuksen ohella tärkeä osa Esperin ikäpalveluiden uutta hoivamallia. Hoivamallin ytimessä ovat asukaslähtöisyys, omahoitajuus ja asukkaiden osallistaminen.

Jokainen ansaitsee hyvän kuoleman

Saattohoitovastaavien koulutukset alkavat syksyllä saattohoidon konkarin Juha Hännisen johdolla. Vastaavia on valittu ikäpalveluista, Sagasta ja erityisasumispalveluista.

”Saattohoitovastaavat eivät nimityksestään huolimatta vastaa oman työpaikkansa saattohoidosta. Se on edelleen esimiesten ja koko Esperin asia. Näiden vastaavien tehtävä on oppia tuntemaan, miten heidän hoidossaan olevien ihmisten elämän loppu voidaan tehdä mahdollisimman inhimilliseksi ja hyväksi. He ovat eräänlaisia välittäjiä. Vastaavan rooli sisältää vastuuta osaamisesta. Jokainen ihminen ansaitsee hyvän kuoleman, ja koko saattohoito ja sen kehittäminen tähtäävät tähän”, kertoo Juha Hänninen. Lue lisää Juhan ajatuksia kuolemasta ja saattohoidosta täältä.

Kuva: Pixabay
 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi


 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä