Esperi valitsi vuoden onnistujat

03.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi valitsi vuoden onnistujat

Esperin esihenkilöpäivillä syyskuun lopussa Tampereella palkittiin koteja, jotka ovat onnistuneet erityisen hyvin kuluvana vuonna.

”Valinta oli erittäin vaikea ja monet kodeistamme olisivat ansainneet tulla valituiksi”, sanoo Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

Palkintokategoriat pohjasivat pitkälti Esperin strategiaan.

”Strategia keskittyy siihen, miten mahdollistamme turvallisen kodin asukkaillemme ja autamme heitä elämään onnellista elämää omilla ehdoillaan. Haluamme, että meillä työskentelevät alan parhaimmat esihenkilöt ja työkaverit”, Wentjärvi toteaa. Tällä kertaa palkinnot menivät seuraaville kodeille:

Saga Salpalinna (Saga-palvelutalo, Lahti): parhaimmat työkaverit

Valittaessa yksikköä, jossa työskentelevät parhaimmat työkaverit, tarkasteltiin henkilöstötyytyväisyyttä eNPS-mittarin kautta sekä työntekijöiden kirjallisia palautteita. 

Voittajaksi nousi Saga Salpalinna, jossa on erinomainen henkilöstötyytyväisyys sekä sitä tukevat palautteet työntekijöiltä, omaisilta ja asukkailta. Henkilökunnan palautteesta nousi esiin halu auttaa, kannustaa ja tukea työkavereita. Omaiset ja asukkaat kokevat ilmapiirin Salpalinnassa miellyttäväksi.

Esperi Koti Jukola (Kehitysvammapalvelut, Ranua): vuoden tykätyin

Somen merkitys yhtiön maineen rakennuksessa on merkittävä ja erityisesti Instagram on sidosryhmille tärkeä kanava. Voittajaksi valittiin koti, jolla oli eniten reaktioita Instagramissa 1-6/2023 välisenä aikana. Voittajana palkittiin Esperi koti Jukola (4.550 reaktiota). 

Esperi Hoivakoti Rebekka (Ikäihmisten palvelut, Savonlinna): vuoden turvallisin

Lähtökohtana turvallisimman kodin valinnalle olivat Esperin laatupäälliköiden ehdotukset ja kriteerit, jotka kuvastavat kodin turvallisuutta. Voittajaksi valittiin Esperi Hoivakoti Rebekka, jossa noudatetaan tarkasti Esperin ohjeita. Kodissa on myös vakiintuneita toimintatapoja, jotka lisäävät asiakasturvallisuutta ja -tyytyväisyyttä, esim. hoitopalaverit paikan päällä yksikössä asiakkaan muuttaessa yksikköön.

Henkilöstö on pysyvää, joka osaltaan parantaa asiakasturvallisuutta ja hoidon jatkuvuutta. Yksiköstä tuodaan kehittämisideoita esille, ja heillä on halua kehittää laatua konsernitasoisesti. Yksiköstä esitetään kysymyksiä ja pyydetään tarkennuksia, joilla pyritään ratkaisemaan epäselvyyksiä. Yhteisten ohjeiden avaaminen ja keskustelu turvallisuudesta antavat henkilöille mahdollisuuden osallistua turvallisuuden edistämiseen ja parantamiseen.

Esperi Hoivakoti Santaholma (Ikäihmisten palvelut, Haukipudas): vuoden edelläkävijä

Vuoden edelläkävijäksi valittiin Santaholma, jossa ympäristövastuuasioihin on kiinnitetty erityistä huomiota.

Voittajaksi nousseen Santaholman kierrätysaste (69 %) on Esperin korkein. Kierrätysaste oli noussut 2 % alkuvuoden aikana. Keskimäärin Suomessa kierrätysaste on noin 40 %. EU:n tavoite kierrätysasteelle koskien yhdyskuntajätettä on vuodelle 2035 on 65 %. Alkuvuoden aikana Santaholmassa on kerätty yli 1000 kg muovia kierrätykseen. Uusiomuovin käytöllä pystytään korvaamaan neitseellisen muovin valmistusta, säästämään luonnonvaroja, ehkäisemään luonnon ja merien roskaantumista sekä vähentämään ilmastopäästöjä: yksi tonni kierrätysmuovia säästää keskimäärin 22 tynnyriä öljyä neitseelliseen muoviin verrattuna, ilmastopäästöjä jää vastaavasti jää syntymättä noin 2000 kg (Gaia, 2018). Lisäksi kierrättämällä turvataan riittävä uusioraaka-aineen saanti kotimaiselle muoviteollisuudelle. Yksikön vedenkulutus vähentyi vuoden aika noin 3,5 % ja sähkönkulutus on vuoden aikana noin 6 %​.

Esperi Koti Hopeisen Kuun (Mielenterveyspalvelut, Iisalmi) yksikönpäällikkö Kati Rönkkö: arvostetuin esihenkilö

Vuoden arvostetuimman esihenkilön valinnassa tarkasteltiin seuraavia mittareita: eNPS, esihenkilötyön indeksi, työhyvinvointi-indeksi (+ henkilöstötutkimuksen kokonaisvastausprosentti >50 %), lähtövaihtuvuus 2022-2023, sairauspoissaolot 2022-2023, tuntitehokkuus 2022- 2023, käyttöaste 2022-2023, toimintakykymittareiden peittävyys 2022-2023 ja NPS. Valinnassa huomioitiin lisäksi HR Business Partnereiden näkemyksiä ja lopullinen valinta tehtiin johtoryhmän kokonaisarvioinnin perusteella painottaen mittariston HT-mittareita.
Vuoden arvostetuin esihenkilö Kati Rönkkö on rautainen ammattilainen, joka ratkoo ongelmatilanteita ja tukee muita esihenkilöitä.

Esperi Hoivakoti Kärjenpuisto (Ikäihmisten palvelut, Seinäjoki): vuoden onnellisin

Esperin visio on Suomen onnellisemmat asukkaat. Viimeisenä jaettiin ​pääpalkintovuoden onnellisimmalle kodille. Kotia valittaessa kriteeristössä painoivat kodin NPS ja erityisesti numeroiden takaa paljastuva subjektiivinen kokemus. Monilla Esperin kodilla on hyvä NPS, mutta Kärjenpuisto vei voiton asukkailta saamansa sanallisen palautteen johdosta: ”Yksikölle ei voi antaa muuta kuin ruusuja; yksikössä ei ole mitään vikaa; siellä voi tuntea itsensä turvalliseksi.”

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä