Esperi vastaa Turun Sanomissa esitettyihin väitteisiin: Asian selvittämisessä ei viivytelty

24.08.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperi vastaa Turun Sanomissa esitettyihin väitteisiin: Asian selvittämisessä ei viivytelty

Turun Sanomat julkaisi tänään 24.8. erittäin kriittisen artikkelin koskien Esperi hoivakoti Brahen entistä työntekijää. Kyse on tapahtumasta vuonna 2020. Jutussa annetaan ymmärtää, että Esperi olisi sallinut työntekijän jatkavan työssään päihteiden vaikutuksen alaisena.

”Aina, kun esitetyn kaltainen epäkohta saatetaan tietoomme, lähdemme selvittämään asiaa viivyttelemättä.  Niin tässäkin tapauksessa. Asioiden perusteellinen selvittäminen vie kuitenkin oman aikansa ja haluamme tutkia vakavat syytökset huolellisesti ennen päätöksiä asukasturvallisuutta vaarantamatta”, toteaa Ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

”Tilanteen tullessa tietoomme siihen puututaan esimiesten, työsuojelun, työhyvinvoinnin ja henkilöstöhallinnon sekä tarvittaessa myös lakimiesten toimesta. Näin on myös toimittu toimittajan kuvaamassa tapauksessa ja asia on käsitelty prosessiemme mukaisesti”, Köhler jatkaa.

Jutussa viitataan työntekijän toiminnan vaarantaneen asukasturvallisuuden. Lääkehuoltoon kiinnitetään Esperi kodeissa aina erityistä huomiota, ja Esperin oma laatuorganisaatio tekee säännöllisesti tarkastuksia yksiköihinsä. Hoivakoti Brahen osalta ei tiedossamme ole erityisiä lääkepoikkeamia, eikä asukasturvallisuuden vaarantumista.

Turun Sanomien artikkelissa annetaan ymmärtää, että Esperi uhkailisi ja painostaisi henkilöstöään ja tekisi perättömiä tutkintapyyntöjä.

Työntekijöitä ei vaienneta eikä uhkailla. Se ei ole Esperin työkulttuurin eikä yrityksen työsuojeluorganisaation linjausten mukaista”, sanoo työsuojeluvaltuutettu Poika-Mies Riionsaari.

Esperi on kiinnittänyt erityistä huomiota dialogiin henkilöstönsä kanssa toimintansa kehittämiseksi. Käytössämme on useita palautekanavia, joihin kannustamme työntekijöitämme tekemään poikkeamia ja jättämää palautteita. Intranetimme etusivulla on keskustelupalsta, jonne jokainen työntekijä voi nostaa mieltään painavan asian. Jokaiseen kysymykseen vastataan”, Arne Köhler kertoo.

Lisäksi palautetta voi jättää puolueettoman tahon ylläpitämään whistle blowing -kanavaan verkkosivujemme ja intranettimme kautta nimettömänä. Sama kanava on käytössä myös asiakkaillamme. 

”Toivon, että Turun Sanomien yksittäisen työntekijän tilanteen käsittely artikkelissaan ei varjosta hoivakodeissamme joka päivä tehtävää arvokasta työtä. Olemme erittäin ylpeitä hoitohenkilöstöstämme, joka koronan asettamista haasteista huolimatta huolehtii kotiemme tuhansista asukkaista hyvin joka päivä”, toteaa Arne Köhler.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä