Esperillä voi opiskella validaation ammattiosaajaksi oppisopimus­koulutuksella

17.11.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Esperillä voi opiskella validaation ammattiosaajaksi oppisopimus­koulutuksella

Esperi kouluttaa 2000 hoitajaa validaatiomenetelmän käyttöön vuoteen 2025 mennessä. (https://www.esperi.fi/tietoa-meista/ajankohtaista-esperissa/esperi-kouluttaa-2000-hoivahenkiloa-validaatioon-vuoteen-2025-mennessa) Oppilaitosyhteistyökumppaneina toimivat Stadin ammattiopisto sekä Oulun Diakonia opisto. Tämän lisäksi Esperi on aloittanut validaatiokoulutukset myös oppisopimuskoulutuksella osana vanhustyön erikoisammattitutkintoa.

Validaatio on tunnevuorovaikutusmenetelmä, jolla muistisairas kohdataan arvostavasti. Validaation ydinajatuksena on hyväksyä muistisairas omana itsenään kaikkine tunteineen. Arvostava kohtaaminen vähentää muistisairaan levottomuutta ja ahdistuneisuutta sekä antaa hoitajalle työkaluja kohdata asukkaan vaikeita tunnetiloja. Validaatiomenetelmän ansiosta rauhoittaville lääkkeille ei ole tarvetta.

Esperin validaatiokoulutukset ovat jo lähes puolimatkassa tavoitteestaan. Tämän vuoden loppuun mennessä Esperi on kouluttanut validaatioon jo 55 kotia. 

Ensimmäinen täysin uusi oppisopimusmuotoinen validaatioon erikoistunut hoitajakoulutusryhmä käynnistyi syyskuussa noin 20 opiskelijan voimin.

”Kyseessä 120 opintopisteen kokoinen oppisopimusmuotoisena toteuttava koulutuskokonaisuus, joka käytännössä on vanhustyön erikoisammattitutkinnon osatutkinto. Ensimmäiset opiskelijat valmistunevat ensi vuoden loppuun mennessä”, kertoo Esperin ikäpalvelujen liiketoimintajohtaja Arne Köhler.

”Tavoitteena on, että tämän kokonaisuuden suorittavat työntekijät voivat toimia omassa yksikössään validaation osaajina ja omalta osaltaan varmistaa validaation toteutumista arjessa”, Köhler jatkaa.

”Opiskelijat ovat kokeneet koulutuksen innostavana ja vuorovaikutustaitoja kartuttavana. Koulutus antaa upeita välineitä ja osaamista myös validaatioryhmien ohjaamiseen”, sanoo oppisopimusryhmän vastuuopettaja Anna-Maija Ruhanen Stadin ammattiopistosta.

Validaatio on koettu Esperin kodeissa arvokkaaksi ja työtä helpottavaksi menetelmäksi. Kaikki Esperin ikäihmisten parissa työskentelevät hoitajat saavat validaatiokoulutuksen.

Seuraava validaatioon erikoistunut oppisopimuskoulutuksena toteutettava vanhustyön erikoisammattitutkintoryhmä aloittaa ensi vuoden puolella.

Heräsikö kiinnostus? Ota yhteys: työhyvinvointipäälliikkö jonna.ratilainen@esperi.fi.

**

Tutustu validaatioon ja sen vaikutuksiin niin muistisairaiden kuin työntekijöidemme arkeen Hoivakoti Omenapihassa. Katso video.

Lue artikkeli: ”Validaatiomenetelmä auttaa Kristiinaa ja Noraa kohtaamaan muistisairaiden ikäihmisten voimakkaita tunteita empaattisesti”

Lue artikkeli: “Olin yllättynyt, että saan asukkaan tyyntymään vain muutamassa minuutissa” – Validaatio auttaa hoitajaa kohtaamaan muistisairaiden vaikeita tunteita

**

Tule tekemään arvojesi mukaista työtä. Katso avoimet työpaikkamme >>

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä