Esperin hoivakodeissa koronarokotukset etenevät nopealla tahdilla

28.01.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin hoivakodeissa koronarokotukset etenevät nopealla tahdilla

Savonlinnassa Hoivakoti Rebekka on yksi kodeista, jossa kaikki asukkaat ja suurin osa työntekijöistä on rokotettu. Rokotukset etenevät vauhdilla muissakin Esperin hoivakodeissa.

Tunnelma Savonlinnan Hoivakoti Rebekassa on helpottunut koronarokotteen ensimmäisen annoksen myötä. Niin asukkaat kuin suurin osa hoitajista rokotettiin jo 13. tammikuuta hoivakodin omissa tiloissa.

Yksikönpäällikkö Liisa Tolonen on iloinen, kun rokottaminen sujui paikan päällä mutkattomasti. “Rokotteet toimitettiin meille Sosterista (Itä-Savon Sairaanhoitopiirin kuntayhtymästä) ja sieltä meille tuli avuksi kaksi farmaseuttia laimentamaan rokotteita sekä kaksi terveydenhoitajaa rokottamaan henkilökuntaa“, Liisa kertoo. “Sosterin kanssa yhteistyö on aina sujunut todella hyvin, ja näin oli myös rokottamisen osalta. Sosterin etukäteisinformointi rokottamisesta oli selkeää ja aikatauluissa pysyttiin“.

“Hoivakodin henkilöstö puki jokaiselle asukkaalle aamulla lyhythihaisen paidan päälle. Näin rokotteen antaminen helpottui. Kun rokottaminen aloitettiin, hoitajat toivat asukkaat vuorotellen jonoon odottamaan omaa vuoroaan, ja rokotusluvallisena minä hoidin asukkaiden pistämisen“, yksikönpäällikkö Liisa Tolonen kertoo.

“Sosterin terveydenhoitajat rokottivat työntekijämme, ja tekivät rokotekirjaukset heidän osaltaan. Ne työntekijät, jotka eivät tuolloin päässeet ottamaan rokotetta, pystyivät varaamaan itselleen rokotusajan suoraan Sosterista. Rokottamisen jälkeen asukkaat siirrettiin hoitajien valvottaviksi. Kenelläkään ei ilmennyt mitään välittömiä sivuvaikutuksia ja kaikki sujui muutenkin mallikkaasti. Toimimme samalla periaatteella, kun saamme seuraavan rokoteannoksen 3. helmikuuta“, Liisa kertoo.

Hoivakoti Rebekan asukkaiden rokottaminen.

Hoivakodeissa korona on näkynyt läheisten vierailujen erityisjärjestelyissä, erilaisina toimintatapoina sekä hoitohenkilökunnan jaksamisessa. Hoivakoti Rebekassa ei ole kuitenkaan lannistuttu.

 “Meillä on lähes päivittäin laulu- ja jumppatuokioita, ja kerran viikossa pullan leivontapäivä, jolloin kaikki saavat nauttia pullantuoksusta ja yhdessä leivotuista pullista. Olemme myös järjestäneet asukkaille askartelua, bingoa ja muita pelejä sekä yhteisiä lukuhetkiä. Kirjastoauto käy pihassamme kahden viikon välein, ja olemmekin ahkerasti lainanneet sieltä lukemista ja CD-levyjä. Aina emme tyydy pelkästään kuuntelemaan musiikkia, vaan usein myös tanssimme. Jokainen asukas osallistuu päivän ohjelmaan omien voimavarojensa, halunsa ja toimintakykynsä mukaan. Osa asukkaista haluaa esimerkiksi jumpatessa olla vain yleisönä, kun taas joskus joku haluaa olla ohjaamassa koko jumppatuokiota“, Liisa kertoo hymyillen.

“Meillä Rebekassa on myös ihana takapiha, jossa vietämme paljon aikaa, etenkin kesäisin. Osa läheisten tapaamista on järjestetty takapihalla katoksen alla, rajoituksia ja turvavälejä noudattaen. Nyt talvella läheisten tapaaminen ulkona on onnistunut hyvin, kun lähes jokaisella asukkaalla on päällään lämmin ulkoilupussi, joka on suunniteltu myös pyörätuolin käyttäjälle. Ulkoilu ja läheisen tapaaminen onnistuvat siis kätevästi samaan aikaan“, Liisa sanoo.

“Vaikka usein muistisairaus mielletään ikäväksi asiaksi, nyt poikkeusolojen aikana asukkaiden lyhyestä muistista on heille myös hyötyä. Muistisairas ei ole jatkuvasti huolissaan koronasta tai siitä, että läheisten näkemistä on jouduttu rajoittamaan. Läheisille aika on tietysti ollut raskasta. Toivomme kuitenkin, että pääsisimme kiinni tavalliseen arkeen ja läheiset voisivat tulla normaalisti tapaamaan asukkaita, ja pystyisimme järjestämään yhteisiä juhlia heidän kanssaan. Koronan takia, kun jäivät viime vuonna mm. lettukestit ja puurojuhla pitämättä“, Liisa kertoo. 

Esperi Hoivakoti Rebekan lisäksi Esperi Hoivakoti Teppolassa Oulussa, Esperi Hoivakoti Pakaasissa Helsingissä, Esperi Hoivakoti Joutsenon Suvannossa Joutsenossa, Esperi Hoivakoti Oskarissa Kaarinassa, Esperi Hoivakoti Untuvassa Helsingissä, Esperi Hoivakoti Vihdin Valkamassa Vihdissä, Esperi Hoivakoti Koivulassa Savonlinnassa ja Saga Palvelutalo Torilinnassa Lappeenrannassa sekä asukkaat ja koronarokotteen halunneet työntekijät on jo rokotettu. Lisää rokotettuja hoivakoteja tulee päivittäin.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä