Esperin ikäpalveluiden kodeissa asuu tyytyväisiä asukkaita

29.11.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin ikäpalveluiden kodeissa asuu tyytyväisiä asukkaita

Esperin ikäpalveluiden asukkaat ovat tyytyväisempiä kuin koskaan aiemmin. Tämä selviää Esperin tuoreesta asukaskyselystä. 

Esperin ikäihmisten asukaskyselyyn vastasi reilut 3 100 asukasta ja läheistä syksyllä 2023. Vastaajia oli lähes 1 000 enemmän kuin viime vuonna. Kyselyn tulokset kertovat tyytyväisistä asukkaista ja heidän läheisistään. Kysely tehtiin sähköisesti.  

Esperin Ikäihmisten palvelut on sijoittanut merkittävästi henkilöstön osaamisen kehittämiseen sekä asukaskokemukseen parantamiseen, mikä näkyy annetuissa palautteissa. Viimeisen kahden vuoden aikana Esperi on järjestänyt muun muassa muistisairaan arvostavaan kohtaamiseen liittyviä henkilöstön validaatiokoulutuksia jo 120 kodissa. Yksiköiden toimintaa on myös kehitetty Elli-hankkeella, johon osallistuneet kodit ovat kyenneet uudistamaan toimintatapojaan Lean-menetelmän avulla.  

“Mittaamme asukastyytyväisyyttä mm. NPS-suositteluindeksillä eli ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit saamaasi palvelua ystävillesi?”. Luku kertoo asukkaiden suositteluhalukkuudesta Esperin palveluita kohtaan. Asukkaiden antama NPS-luku parani edellisestä vuodesta +8 yksikköä ja on historian korkeimmalla tasolla 44. Lähes 60% asukkaista antoi arvon 9 tai 10 eli he ovat ns. suosittelijoita", kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Jani Nurisalo.   

Myös läheisten antamat arviot kehittyivät positiivisesti edellisestä vuodesta. NPS-tulos oli 36, ja se kertoo +4 yksikön noususta. Läheisten antamana parhaat arviot sai ”Minut otetaan ystävällisesti vastaan vieraillessani hoivakodissa” (tulos on 4,62 asteikolla 1-5). Tämä kuvastaa hyvin sitä, miten Esperin ”On ilo kohdata sinut” arvo toteutuu kodeissamme käytännössä.  

“On tärkeää kuulla mitä mieltä asukkaat ja läheiset ovat kodeistamme, jotta voimme kehittää toimintaamme sekä tehdä näkyväksi kotiemme monet onnistumiset. Työmme asukas- ja läheiskokemusten parantamiseksi jatkuu”, Nurisalo toteaa. 

Sydämelliset kiitokset kyselyyn vastanneille!  

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä