Esperin On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa

10.02.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa

Helsingin Rautatieasemalla tammikuussa avautunut koskettava valokuvanäyttely on seuraavaksi esillä Oulussa Kauppakeskus Valkeassa 17. – 24.2. ja tämä jälkeen lähihoitajia kouluttavassa OSAOssa 17.3.2023 saakka.

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa 18 hoitajaa kertoo 18 omanlaistansa arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. Näyttelyn takana on Esperi, jossa työskentelee noin 6 400 hoiva-alan ammattilaista. 

Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää. Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus.

”Helsingissä näyttely sai upean vastaanoton ja se todella resonoi katsojissa. Ala ja suuri yleisö ovat selkeästi kaivanneet uutta sävyä sotealan alati jatkuvaan negatiiviseen keskusteluun. Yhteishaku ammatillisiin oppilaitoksiin on käynnissä samaan aikaan kun näyttelymme on esillä OSAO:n ja OAMK:n kampuksella​. Toivottavasti koskettavat tarinat lisäävät motivaatiota hakeutua alalle", toteaa Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.

”Yksi isoimpia haasteita työssäni on kohtaaminen. Se on sellainen sielunmaisema-asia. Miten kohtaamisen voi pukea sanoiksi? Se ei ole pelkästään sitä, mikä kenenkin asukkaan kanssa on helpoin tai tehokkain tapa toimia. Kohtaaminen on sitä, että löytää ne keinot, että asukas tulee oikeasti kuulluksi ja edetään hänen toiveidensa ja tarpeidensa mukaan”, pohtii Kärsämäellä asuva lähihoitaja Marko Eerikäinen, jonka henkilökuva ja tarina ovat osa näyttelyä.

”Uskon, että alan toimijoiden välisellä yhteistyöllä voimme vahvistaa koko alan kiinnostavuutta. Tekemällä yhteistyötä voimme parhaiten vastata valtakunnalliseen sosiaali- ja terveydenhuollon haasteeseen”, toteaa Esperin toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi.

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely hoivatyöntekijöistä on esillä Oulussa Kauppakeskus Valkean aulatilassa 17.-24.2.2023 sekä OSAOn ja OAMK:n kampuksella 25.1. – 17.3.2023. Vapaa pääsy. Valokuvaaja Kaisa Löyskän tekemät haastattelut on koonnut tarinoiksi Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha. Kuvissa esiintyvät henkilöt kuvattiin työssään Esperin kodeissa vuonna 2022 Haminassa, Helsingissä, Kouvolassa ja Porissa.

Lisätietoja

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttelyn verkkosivut

Linkki Facebook-tapahtumaan

Valokuvaaja Kaisa Löyskän haastattelu: Kaisa Löyskä: ”Kohtaamiset hoitajien kanssa olivat minulle todella merkityksellisiä”​

Helsingin näyttelyn avajaistilaisuuden tunnelmia: ​Merkityksiä, elämyksiä ja kohtaamisia

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä