Esperin rekrytoiva koulutus avaa uusia mahdollisuuksia

08.02.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin rekrytoiva koulutus avaa uusia mahdollisuuksia

Hoiva-alalla jo aiemmin työskennellyt Anna Viitaniemi kertoo, kuinka hän sai täydennettyä osaamistaan Esperin rekrytoivan koulutuksen kautta.

Hoiva-alan ammattilaisia tarvitaan koko Suomessa entistä enemmän. Me Esperillä haluamme olla osaltamme mukana kehittämässä keinoja, joilla voimme varmistaa riittävän osaavan työvoiman hoiva-alalla nyt ja tulevaisuudessa. Yksi väylä tähän on rekrytoivat koulutukset.

Rekrytoiva koulutus on suunnattu kaikille yli 20-vuotiaille sosiaali- ja terveysalasta kiinnostuneille, motivoituneille työttömille tai työttömyysuhan alaisille työnhakijoille. Koulutuksesta riippuen on mahdollista suorittaa joko hoiva-avustajan koulutus tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Pirkanmaan koulutustoteutuksessa yhteistyökumppaninamme toimii Tampereen Aikuiskoulutuskeskus. Lähihoitajan tutkinnon on mahdollista suorittaa osittain oppisopimusmuotoisena.

Harjuniityn lähihoitaja Anna Viitaniemi.

Nykyisin Esperi Koti Harjuniityssä lähihoitajana työskentelevä Anna Viitaniemi kertoo:

“Olen toiminut aikaisemmin noin kahdeksan vuotta sairaala-apulaisena Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja terveyskeskuksen vuodeosastolla ja vuosi sitten pääsin hoitoapulaiseksi Esperi Koti Harjuniittyyn. Harjuniityssä työskennellessäni aloin tuumailemaan, että olisi hyvä päästä laajentamaan omaa osaamista. Keskustelin asiasta esimieheni kanssa, joka suositteli rekrytoivaa koulutusta ja oppisopimusta“, Anna kertoo.

“Itselläni ei ollut oikeastaan mitään ennakkoluuloja Esperin rekrytoivaa koulutusta kohtaan. Olin vain todella tyytyväinen, että aluksi sain vain rauhassa keskittyä perusopintoihin ja niiden suorittamiseen Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksessa. Perusopintojen ja työharjoitteluiden jälkeen suoritin oppisopimuksella opintojeni viimeisen osuuden eli suuntautumisen mielenterveystyöhön osaamisalaan. Luokastamme kolme opiskelijaa valitsi suuntautumisen suorittamisen oppisopimuksella, kaksi mielenterveystyöhön, ja yksi vammaistyön osaamisalaan. Loput opiskelijoista suorittivat vanhustyön osaamisalan suuntautumisen rekrytoivassa koulutuksessa“, Anna jatkaa.

“Pidin eniten luennoista ja teoriaosuuksien läpikäynnistä, ja vaikka välillä tuntui opintojen vauhti huimaavan päätä, niin todella hyvin sain kaikki kurssit suoritettua. Keväällä 2020 koronaviruspandemia toi valitettavasti myös muutoksia opintojen suorittamiseen. Suurin osa tunneista suoritettiin etäluentojen kautta ja vain pakolliset käytännönopinnot suoritettiin pienryhmissä koululla, kuten esimerkiksi katetroinnin harjoittelu“, Anna sanoo.

“Olin kaikin puolin todella tyytyväinen Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen toimintaan ja opetuksen laatuun. Opettajat tukivat todella hyvin meitä opiskelijoita myös poikkeusolojen aikana“, Anna kertoo hymyillen.

Valmistuttuaan lähihoitajaksi Anna jäi töihin Esperi Koti Harjuniittyyn. “Nyt kun olen laajentanut osaamistani lähihoitajan koulutuksen kautta, olen Harjuniityssä päässyt hoivatyön lisäksi olemaan mukana lääkehoidossa sekä kirjallisten töiden teossa.“

Kenelle suosittelisit Esperin rekrytoivaa koulutusta?

“Mielestäni tämä sopii kenelle tahansa, jota ala kiinnostaa. Olemme yhdessä toisten opiskelijoiden kanssa keskustelleet siitä, että tämä on todella hyvä väylä esimerkiksi työttömille työnhakijoille, alanvaihtajille tai vaikka niille, jotka ovat olleet töissä hoiva-alalla ilman lähihoitajan koulutusta, kuten minä. Iällä ei ole väliä myöskään, sillä kokemuksesta voin kertoa, että näin aikuisiällä voi yhtä hyvin lähteä opiskelemaan. Voin siis lämpimästi suositella Esperin rekrytoivaa koulutusta myös aikuisopiskelijoille“, Anna tuumaa.

Täältä löydät avoinna olevat haut Esperin rekrytoiviin koulutuksiin!

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä