Esperin rekrytoivasta koulutuksesta hyviä kokemuksia – uusi koulutus käynnistymässä Uudellamaalla

25.11.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin rekrytoivasta koulutuksesta hyviä kokemuksia – uusi koulutus käynnistymässä Uudellamaalla

Hoiva-ala kärsii työvoimapulasta. Esperi haluaa olla mukana ratkaisemassa alan työvoimahaastetta ja edistämässä alalle hakeutumista. Nyt Uudellamaalla käynnistyvä koulutus toteutetaan yhteistyössä Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian sekä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa.

Rekrytoivan koulutuksen tavoitteena on madaltaa työttömien tai työttömyysuhan alla olevien henkilöiden kynnystä siirtyä uuteen ammattiin ja työhön hoiva-alalle. Vuonna 2019 Esperi käynnisti ensimmäisen koulutuksen yhteistyössä Pirkanmaan TE-keskuksen ja Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen (TAKK) kanssa ja tarjosi näin koulutukseen osallistuneille 22 työttömälle työnhakijalle ja työttömyysuhanalaiselle aikuiselle mahdollisuuden hakeutua sosiaali- ja terveysalalle.  Hoiva-avustajat valmistuivat keväällä 2020, ja lähihoitajiksi jatkaneet valmistuvat tammikuussa 2021.

Esperi on nyt käynnistämässä vastaavan koulutuksen Uudellamaalla yhteistyössä Espoon koulutuskuntayhtymän Omnian sekä Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa. Koulutuksen kautta on tälläkin kertaa mahdollista suorittaa joko hoiva-avustajan koulutus tai sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Lähihoitajan tutkinto on mahdollista suorittaa osittain oppisopimusmuotoisena.   

Uuden ammatin koulutuksen kautta saanut Juha-Pekka Ristolainen kertoo:

”Olin ollut myyjänä huonekaluliikkeessä ja rautakaupassa sekä esimiehenä yli 20 vuotta. Sitten rupesi tuntumaan, että nyt haluan tehdä jotakin muuta. Mietin kouluttautumista ja näin Esperin ilmoituksen. Vaimo rohkaisi hakemaan”, Juha-Pekka kertoo.

Juha-Pekka Ristolainen valittiin ensimmäiseen koulutukseen yhdessä 22 muun kanssa. Osan tavoitteena oli valmistua hoiva-avustajaksi, mutta jo heti alussa Juha-Pekka teki päätöksen pyrkiä lähihoitajaksi.  

”Alkuun mietin, että onkohan minusta tähän työhön, mutta jo ensimmäisessä harjoittelussa ikäihmisten hoivakodissa Nokialla tuntui, että olen omalla alallani. Ohjaajani oli loistava ja erittäin kannustava. Opin paljon”.  

Sitten Juha-Pekka muutti perheensä kanssa Tampereelta Jämsään ja hänelle tarjottiin mahdollisuutta suorittaa seuraava harjoittelu Esperi koti Palomäessä, joka tarjoaa palveluita kehitysvammaisille ja vammaisille. Hyvin nopeasti Juha-Pekalle selvisi, että hän halusi jatkaa kehitysvammaisten parissa.  Nyt Juha-Pekka suorittaa opintoja loppuun oppisopimuskoulutuksessa ja lähihoitajaksi hän valmistuu jouluna. 

Mitä kertoisit koulutuksesta nyt aloittaville?

”Mielestäni tämä on erittäin hyvä koulutus, intensiivinen ja paljon työssäoppimista. Joitakin asioita pitää päntätä, mutta kaikki on kuitenkin täysin mahdollista oppia – myös lääkelaskut”, hän naurahtaa.

”Kenelläkään koulutukseen osallistuneella ei ole velvoitetta jatkaa Esperin palveluksessa, mutta koulutuksen aikana oli kätevää, että osallistuvien harjoittelupaikat oli mietitty etukäteen  ja harjoitteluun siirtyminen sujui kätevästi.”   

”Olen viihtynyt Esperillä todella hyvin, enkä ole katunut alanvaihtoa päivääkään. Korona tuo toki lisähaastetta, varsinkin kun minulla on kotona pieni lapsi, mutta työ myös antaa paljon. Suosittelen koulutusta kaikille, jotka haluavat nopean tien hoiva-alalle ja uuteen merkitykselliseen työhön”, kannustaa Juha-Pekka.

Hakuaika Esperin rekrytoivaan koulutukseen on käynnissä 16.1.2021 asti. Työssäoppimispaikat ovat pääkaupunkiseudulla sekä Järvenpäässä, Siuntiossa, Nurmijärvellä ja Vihdissä.

Lisätietoja koulutuksesta: Kouluttaudu hoiva-alalle

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä