Esperin vastuullisuusraportti 2022: vastuullista ja kestävää kasvua

30.05.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Esperin vastuullisuusraportti 2022: vastuullista ja kestävää kasvua

Sosiaali- ja terveysala on edelleen suuren rakenteellisen haasteen edessä: väestö ikääntyy ja hoitajista on kova pula. Hyvinvointiyhteiskuntana meidän tulee löytää ratkaisut tilanteeseen – laatua unohtamatta. Poliittinen päätös hoivapalveluihin panostamisesta, muun muassa riittävänä henkilöstömitoituksena, on hyvä alku.

”Me Esperillä olemme sitoutuneet siihen, että hoitajia ja tukihenkilökuntaa on aina riittävästi. Lisäksi koulutamme henkilöstöämme jatkuvasti, jotta jokaisella on työhön tarvittava, riittävä osaaminen ja työ tuntuu mielekkäältä”, toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi toteaa.

”Hoivatoimijoiden vastuulla onkin tehdä päätöksiä laatu edellä, jotta mitoitukseen päästään. Meille tämä tarkoittaa myös sitä, että emme hanki uusia koteja vain liikevaihtoa kasvattaaksemme. Arvioimme uusien yksiköiden kohdalla aina, onko alueella riittävästi työvoimaa mitoitukseen pääsemiseksi. Kasvatamme palveluverkkoamme, mutta vain silloin, kun voimme tehdä sen vastuullisesti ja kestävästi”, hän toteaa.

Vuonna 2023 avaamme kolme uutta yksikköä, ja vuonna 2024 avaamme neljä kotia. Uusia hoivapaikkoja ikäihmisille syntyy lähes 150 ja vammaispalvelun asukkaille noin 40.

Vuonna 2023 avautuvat uudiskohteet:

• Hoivakoti Lehmusrinne Kontiolahdella – 60 asukaspaikkaa ikäihmisille

• Hoivakoti Pajulehto Vihdissä – 30 asukaspaikkaa ikäihmisille

• Hoivakoti Herttuankulma Turussa – 73 asukaspaikkaa ikäihmisille

Vuonna 2024 avautuvat uudiskohteet:

• Esperi Koti Herttoniemessä Helsingissä – 46 asukaspaikkaa vammaispalvelujen asiakkaille

• Esperi Koti Sotkamon Vuokatissa – 22 asukaspaikkaa vammaispalvelujen asukkaille

• Hoivakoti Kuopiossa – 45 asukaspaikkaa ikäihmisille • Hoivakoti Kilossa Espoossa – 54 asukaspaikkaa

”On työntekijöidemme ansiota, että olemme selvinneet hoiva-alaa koskevista haasteista näin hienosti ja samalla myös vieneet asioita eteenpäin. Se ei olisi ollut mahdollista, jos esperiläiset eivät olisi olleet mukana sydämellään. Mittarit näyttävät yhteistyön tuloksen: asiakastyytyväisyys, henkilöstön tyytyväisyys, laatu ja talous ovat kaikki kasvussa”, Wentjärvi kiittää.

Kehitystä on hyvä jatkaa viime vuonna saamamme uuden pääomistajan, Tritonin, kanssa. He tuovat mukanaan lisää arvokasta hoiva-alan osaamista ja jakavat näkemyksemme vastuullisesta, laatuun ja henkilöstöön panostavasta hoivasta.
 

Lue liitteenä olevasta Esperin vastuullisuusraportista 2022 kuinka pidämme huolta henkilöstöstämme, asukkaistamme ja kannamme vastuumme niin ympäristöstämme kuin yhteiskunnallisista asioista. 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä