Etiopiasta Espooseen

19.06.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Etiopiasta Espooseen

Getnet Asegie saapui Etiopiasta Suomeen pienen sairaanhoitajaryhmän mukana alkuvuodesta 2023. Nyt hän työskentelee Espoossa Esperi Koti Ahomansikassa. Seuraamme Getnetin kotoutumista Suomeen uudeksi esperiläiseksi lyhyessä juttusarjassa.

Getnet Asegie on 32-vuotias sairaanhoitaja. Hän muutti Suomeen maaliskuussa 2023 ja työskentelee nyt Esperi Koti Ahomansikassa Espoon Perusmäessä. Getnet ja muut Etiopiasta Suomeen tulleet sairaanhoitajat pätevöityvät Suomessa lähihoitajiksi oppisopimuksella. Suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu työpaikalla työtä tehden.

Työssä parasta ovat asukkaat

Työt Ahomansikassa ovat lähteneet hyvin käyntiin ja Getnet kertoo, että hänet on otettu hyvin vastaan niin henkilökunnan kuin asukkaidenkin keskuudessa. “Opin joka päivä uutta asukkailta. He ovat parasta työssäni“, Getnet hymyilee. “Henkilökunta ottaa täällä todella hyvin vastaan uudet työntekijät. Aina saa apua.“

Ahomansikassa asuu pääosin keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisia henkilöitä, jotka tarvitsevat tukea ympärivuorokauden. Koti tarjoaa lisäksi myös tuettua asumista lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Ahomansikassa asusteleva Roope kehuu Getnetin reipasta asennetta. “Hänestä on ollut suuri apu niin minulle kuin muille asukkaille – erityisesti niille, jotka ovat pyörätuolissa“, Roope toteaa.

Suomi tuntuu turvalliselta

“Kaikki on sujunut hyvin Suomessa. Ainoastaan paikallinen julkinen liikenne aiheutti aluksi minulle ongelmia, kun en tiennyt kuinka matkustusvyöhykkeet toimivat. Sain kerran sakot, kun olin ostanut vahingossa väärän matkustusalueen lipun.“

Vaikka elämä Suomessa on lähtenyt hyvin käyntiin, kertoo Getnet ikävöivänsä perhettään päivittäin. Hänen vaimonsa ja lapset asuvat vielä Etiopiassa. Getnet on huolissaan heidän turvallisuudestaan, sillä poliittisista ja etnisistä jännitteistä sekä Pohjois-Etiopian konfliktista johtuen maan tilanne on tällä hetkellä epävakaa. Getnet kokee Suomen turvalliseksi paikaksi ja toivoo, että hänen vaimonsa ja lapset pääsisivät asumaan myös Suomeen.

“Olen kertonut perheelleni Suomen luonnon kauneudesta ja odotan innolla, että pääsen tutustumaan myös muihin kaupunkeihin – esimerkiksi Turkuun“, Getnet kertoo.

Vuoden edetessä tulemme seuraamaan Getnetin arkea Ahomansikassa ja kuulemaan lisää häneltä Suomeen kotiutumisesta. Ota Instagramissa seurantaan @espericare, josta pääset seuraamaan Getnetin kuulumisia. Lue Getnetin seuraava haastattelu täältä.

Katso Getnetin haastattelun Reel-video täältä.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä