Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa: Yhteisöllisyyden ja maistuvan ruuan juhla

10.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa: Yhteisöllisyyden ja maistuvan ruuan juhla

Esperi Koti Soinnussa päästiin nauttimaan filippiiniläisestä yhteisöllisyydestä ja ruoasta, kun kodissa työskentelevät filippiiniläiset hoitajat järjestivät asukkaille ja henkilöstölle filippiiniläisen kulttuuripäivän.

Soinnun tiimiläiset Reginald ja Geordan ovat kotoisin Filippiineiltä, ja heidän intohimonsa omaa kulttuuriaan kohtaan sykkii vahvana. Soinnun asukkaat ja henkilöstö ovat aina olleet kiinnostuneita Reginaldin ja Geordanin kotimaasta ja kulttuurista. Tästä syntyi idea viettää yhteistä ”filippiiniläispäivää”. 

“Idea lähti liikkeelle meidän tyhy-päivänä. Keskusteluiden yhteydessä aloimme ideoida päivän kulkua ja miettiä mahdollisuuksia tutustua filippiiniläiseen kulttuuriin“, kertoo Soinnun yksikönpäällikkö Mia Lehto. 

“Reginald ja Geordan saivat vapaat kädet päivän suunnitteluun ja toteutukseen. Päivän he toteuttivat yhteistyössä aktiviteettivastaavien Leonan ja Tuijan kanssa“, Mia jatkaa. 

Makumatka Filippiinien kulinaariseen maailmaan  

Päivän aikana kaikki saivat nauttia herkullisesta filippiiniläisestä ruuasta. Filippiiniläinen keittiö on monipuolinen ja yhdistää vaikutteita useista eri kulttuureista, kuten kiinalaisesta, espanjalaisesta ja amerikkalaisesta keittiöstä. Yksi päivän kulinaarisista herkuista oli Picadello-keitto, suosittu Filippiiniläinen ruokalaji, joka valmistetaan usein lihasta ja maustetaan hyvin.  

Osallistujat pääsivät myös kokeilemaan filippiiniläistä kahvipurtavaa. Kahvihetket ovat sosiaalinen tapahtuma filippiiniläisessä yhteisössä, ja kahvi on tärkeä osa paikallista kulttuuria. Maa on tunnettu herkullisesta barako-kahvistaan. Reginald ja Geordan olivat tuoneet tarjolle juhlijoille ison pinon Turon-leivonnaisia, jotka ovat banaanilla ja siirapilla täytettyjä friteerattuja kevätkääryleitä. 

Esperi Koti Soinnun päästiin nauttimaan filippiiniläisestä yhteisöllisyydestä ja ruoasta.

Kulttuuriin tutustumista pelien ja taiteilun kautta 

Filippiiniläinen kulttuuripäivä Soinnussa oli täynnä naurua, oppimista ja yhdessäoloa. Yhteinen kokemus oli myös osoitus siitä, kuinka työyhteisö voi oppia ja kasvaa yhdessä eri kulttuurien kautta.

Asukkaille päivästä jäi erityisesti mieleen makuelämykset sekä Filippiinien luontoon ja eläimiin tutustuminen erilaisten kuvien kautta. Monen asukkaan kohokohta oli myös filippiiniläinen peli, joka muistutti hieman suomalaista mölkkyä.

“Pääsisimme yhden päivän aikana todella kattavasti tutustumaan maan ruokakulttuuriin, perinteisiin, peleihin ja aktiviteetteihin. Suuri kiitos tästä kuuluu Geordanille ja Reginaldille!“ toteaa Mia yhdessä muun tiimin ja asukkaiden kanssa. “Olette erittäin tärkeä osa työyhteisöämme. Kiitos, että tarjositte meille tämän mahdollisuuden“. 

Esperi Koti Soinnun päästiin nauttimaan filippiiniläisestä yhteisöllisyydestä ja ruoasta.

Tutustu Esperi Koti Soinnun arkeen Instagramissa.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä