Haapajärven vammaispalvelun asukkaat muuttavat uuteen kotiin

23.04.2018
Etusivu > Ajankohtaista > Haapajärven vammaispalvelun asukkaat muuttavat uuteen kotiin

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne on vastannut Haapajärvellä kehitysvammaisten asumispalvelusta Männistönkadulla sijaitsevassa autetun asumisen yksikössä. Nyt solmitun liiketoimintakaupan myötä kodin 10 asukasta muuttavat uuteen, Haapajärvelle vastavalmistuneeseen Esperi Koti Männistöön.

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne on vastannut Haapajärvellä kehitysvammaisten asumispalvelusta Männistönkadulla sijaitsevassa autetun asumisen yksikössä. Nyt solmitun liiketoimintakaupan myötä kodin 10 asukasta muuttavat uuteen, Haapajärvelle vastavalmistuneeseen Esperi Koti Männistöön. Asukkaiden tapaan tuttu hoitohenkilökunta siirtyy uuteen Männistöön ja vastaavat myös jatkossa asukkaiden hyvästä arjesta.

Kuntayhtymä on toiminut tähän asti Haapajärven vanhainkotiyhdistyksen omistamassa Männistökodissa. Haapajärven vanhainkotiyhdistys on päätynyt vuokraamaan Männistökodin Esperi Care Oy:lle. Peruspalvelukuntayhtymä Selänne kilpailutti kehitysvammaisten tehostetun palveluasumisen vuonna 2016, jonka myötä se teki puitesopimuksen myös Esperi Care Oy:n kanssa marraskuussa 2016”, sanoo Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen kuntayhtymän johtaja Tuomas Aikkila.

Uusi, 20-paikkainen Esperi Koti Männistö tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista kehitysvammaisille ja se on suunniteltu erityisesti asiakasryhmän tarpeita ajatellen, esteettömyys etunenässä. Samassa pihapiirissä on myös tukiasuntoja. Jokaisella asukkaalla on käytössään oma, 20 neliömetrin kokoinen asunto, jonka asukas voi sisustaa haluamallaan tavalla. Tämän lisäksi käytössä ovat yhteinen keittiö sekä viihtyisät oleskelutilat. Koti sijaitsee rauhallisella asuinalueella ja ympäristössä on hyvät ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet.

Näen tällä muutoksella monta etua. Vammaispalvelut säilyvät Haapajärvellä, lähellä asukkaiden omaisia ja asukkaat saavat jatkaa palvelua tuttujen hoitajien kanssa, mutta pääsevät nauttimaan uusista, moderneista tiloista. Yhdessä henkilöstön ja kodin tulevien asukkaiden kanssa pyrimme luomaan asukkaille mielekkään arjen turvallisessa ympäristössä, tuttujen ihmisten ympäröimänä”, Esperin aluejohtaja Juhana Olkkola kertoo.

Esperi kasvaa vammaispalveluissa

Esperillä on entuudestaan 34 kotia, jotka tarjoavat palveluita vammaispalvelun asiakkaille ympäri Suomen. Juuri valmistuneen Esperi Koti Männistön lisäksi rakenteilla on kolme muuta kehitysvammaisille suunnattua kotia, joissa on yhteensä 57 asumispaikkaa. Uudet kodit ovat valmistumassa Kajaaniin, Raaseporiin ja Inkooseen. 

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä