Heidi Hieta-aho antaa jokaisen loistaa omana itsenään Oivapajassa – johtaminen lähtee ihmisestä

19.04.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Heidi Hieta-aho antaa jokaisen loistaa omana itsenään Oivapajassa – johtaminen lähtee ihmisestä

Sastamalassa sijaitsevan Esperin toimintakeskus Oivapajan yksikönpäällikkö Heidi Hieta-aho (vas.) ja ohjaaja Sanna Nurminen ovat yhtä mieltä siitä, että onnellisen työelämän takaa se, että saa olla kokonainen oma itsensä. Tämä ajatus toimii punaisena lankana myös Heidin johtamistyössä. Heidi on saanut uutta ajatusta johtamiseen Certified Coach® -koulutuksesta, josta on ollut hyötyä myös ohjaajien arkeen. 

Yksikönpäällikkö Heidin ajatus oli vuosi sitten selkeä: hän halusi kehittyä esihenkilönä ja saada konkreettisia työkaluja tiiminsä tukemiseen ohjaustyössä. Vastaus löytyi pian Coach-koulutuksesta, jonka tarkoituksena on kirkastaa yksilöiden tavoitteita sekä ratkaista arjessa ilmaantuvia haasteita.

Heidi kertoo, että vuoden kestävä koulutus on ollut tähän mennessä silmiä avaava kokemus, ja saadut opit ovat päässeet jo hyötykäyttöön Oivapajassa.

“Lähdin hakemaan koulutuksesta lisää työkaluja johtamistyöhöni. Yhteishenki on meillä Oivapajassa työntekijöiden kesken hyvä, sillä pidän sitä tietoisesti yllä. Kun haasteidenkin keskellä ihmisten huomion kiinnittää positiivisiin asioihin, ne lisäävät positiivista toimintaa”, Heidi summaa.

“Jos Heidi ei vahvistaisi ja pitäisi yllä positiivista ajattelua, se saattaisi herkästi unohtua vastoinkäymisten edessä. Oivapajalla ohjaajat tekevät työtä sydämellä ja omia vahvuuksiaan hyödyksi käyttäen. Esihenkilönä Heidi tukee jokaisen omien vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden hyödyntämistä, mikä tekee työstä mielekästä”, Oivapajan ohjaaja Sanna lisää.

Esperillä rohkeus uudistaa on arvo, jota vaalitaan myös johtamistyössä. Heidi on napannut tästä arvosta konkreettisesti kiinni ja antaa tiimiläistensä toteuttaa ohjaustyötään omalla tavallaan sekä ennen muuta omana itsenään. 

“Heidi tukee jokaisen omien vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden hyödyntämistä, mikä tekee työstä mielekästä.”

“Koulutus on haastanut hyvällä tavalla ajattelemaan, että asioita voi tehdä eri tavoilla. Tätä ajatusta olen halunnut tuoda myös eteenpäin tiimiläisilleni”, Heidi kertoo. 

Sanna komppaa ja kertoo, että hän saa tehdä työtään parhaaksi näkemällään tavalla Oivapajassa. 

“Heidi antaa tilaa toteuttaa työtä omalla tavallani. Meillä keskustellaan avoimesti erilaisista työtavoista täällä, ja kunnioitamme toistemme vahvuuksia”, Sanna kertoo.

Helposti lähestyttävä esihenkilö kuuntelee ja on läsnä 

Heidi kertoo, että tärkein johtamisen metodi hänelle on kuunnella omia tiimiläisiään. Niinpä Oivapajan tiimillä on tapana kokoontua viikoittain pöydän ääreen juttelemaan. Heidin mukaan näissä hetkissä ollaan ihmisiä ihmiselle: ilmapiiri on avoin ja esiin saa tuoda myös mieltä vaivaavia asioita. 

“Esihenkilönä näen meidän viikoittaiset tiimipalaverimme asioita eteenpäin vievinä. On hirveän antoisaa kuulla jokaisen tiimiläiseni ajatuksia ja pohtia porukalla ratkaisuja”, Heidi kertoo. 

                                                             ”Tunne siitä, että minua kuunnellaan ja minun asiani on tärkeä, on minulle iso juttu.

Sanna kuvaa Heidiä helposti lähestyttäväksi, reiluksi ja tasapuoliseksi esihenkilöksi, joka on työyhteisölle tärkeä voimavara. Heidille voi Sannan mukaan mennä puhumaan asiasta kuin asiasta. Matala keskustelukynnys Heidin kanssa on Sannalle tärkeä osa työssä viihtymistä. 

“Voin sanoa, että Heidi on minulle paras mahdollinen esihenkilö. Tunne siitä, että minua kuunnellaan ja minun asiani on tärkeä, on minulle iso juttu. Heidi myös kysyy usein meidän mielipiteitämme asioihin. Siitä tulee aika spesiaali olo”, Sanna kertoo. 

Sanna saa tehdä unelmatyötä oma persoona valttikorttinaan

”Sanna saa olla oma luova persoonansa meillä. Erilaisuus ja eri persoonat ovat rikkaus, jota haluan tiimissääni nimenomaan vaalia. Sannan vahvuus Oivapajan tiimissä on ehdottomasti luova työote. Parhaat ideat Sannalla syntyvät hetken mielijohteesta ja jälkeenpäin toteamme, kuinka mahtava idea olikaan”, Heidi kertoo hymyillen.

“Saan pelata täällä omilla vahvuuksillani. Heidi ottaa huomioon, että olemme kaikki erilaisia persoonia. Minä olen luontaisesti luova ideoija, ja saan olla sitä myös töissä”, Sanna sanoo.

                                                         ”Saan pelata täällä omilla vahvuuksillani.”

Heidi vakuuttaa, että Oivapajassa löytyy jokaiselle persoonalle oma pelipaikkansa. Kaikki ohjaajat saavat loistaa työssään omana itsenään, ja se tekee Esperin toimintakeskus Oivapajasta Sannalle unelmatyöpaikan. 

Minua arvostetaan täällä aidosti juuri sellaisena kuin olen. Tuntuu, että jokaisen ohjaajan persoona ja panos Oivapajassa on tärkeä. Minulle tämä on unelmatyöpaikka”, Sanna summaa.

Lue myös:

Näin hyvä johtaminen näkyy hoitajan työssä >>

Millaista on hoitajien hyvä työelämä, johtaminen ja hoivakodin arki? >>

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä