“Hoitoala kasvattaa ihmisenä”

13.04.2023
Etusivu > Ajankohtaista > “Hoitoala kasvattaa ihmisenä”

Lähihoitaja Karina “Kata” Barra on nuoresta saakka tiennyt haluavansa työskennellä ikäihmisten parissa. Virikeohjaajan pesti Esperi Hoivakoti Pakaasissa Helsingin Alppikylässä onkin Katalle yksi toteutuneista haaveista.

Kata on työskennellyt hoitoalalla 15 vuotta, josta esperiläisenä muutaman vuoden. Katan laaja osaaminen kattaa vanhustyön, lasten ja nuorten parissa tehtävän työn sekä mielenterveys- ja päihdetyön. Näiden lisäksi Katalla on työvalmentajan erikoisammattitutkinto.

“Olen jo ihan nuoresta saakka tullut tosi hyvin toimeen ikäihmisten kanssa ja olen ollut hyvin läheinen omienkin isovanhempien kanssa. Vanhustyö on minulle luonteenomainen ala ja viriketyöntekijän pesti kyllä yksi unelmien täyttymys”, Kata kertoo. 

Kata kokee, että Esperillä kannustetaan ja tuetaan jatkuvaan oppimiseen ja itsensä kehittämiseen alan ammattilaisena. Katalla on mielessä hankkia vielä osaamisensa tueksi vanhustyön erikoisammattitutkinto, jonka voikin opiskella Esperillä oppisopimuskoulutuksena työn ohessa.

Vuorovaikutus ja asukkaiden ilo palkitsee

Esperi Hoivakoti Pakaasin arkea kuljettaa rutiinit, mutta aktiviteetit tuovat arkeen iloa ja vaihtelua. Kata kertoo erityisesti musiikin ja ennen kaikkea laulamisen olevan asukkaiden mieleen. Aktiviteeteista erilaiset visailut, piirrustustyöpajat ja leipominen ovat myös asukkaiden toiveaktiviteettien joukossa. 

“Ehdottomasti palkitsevinta arjessa on vuorovaikutus ja ihanat kohtaamiset asukkaiden kanssa sekä mielekkään arjen tarjoaminen. Tärkeää on, että kaikilla on kivaa. Meillä nauretaan paljon”, Kata hymyilee. 

Kata oli myös yksi Esperin On ilo kohdata sinut –valokuvanäyttelyn hoitajista. Näyttelyssä Esperin hoivatyöntekijät jakoivat omat ainutlaatuiset tarinansa ja koskettavimmat hetkensä hoivatyöstä ja heidät kuvattiin upeisiin mustavalkoisiin henkilökuviin. Näyttely oli esillä Helsingin päärautatieasemalla alkuvuodesta, Oulussa maaliskuussa ja se kiertää kuluvan vuoden aikana muun muassa Tampereella, Turussa, Porissa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely Turussa Kauppakeskus Hansassa 8.-14.5.2023. Linkki FB-tapahtumaan.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä