Hoivakoti Untuvassa huumori ja hyvä ryhmähenki tuovat työpäivään iloa

14.02.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Hoivakoti Untuvassa huumori ja hyvä ryhmähenki tuovat työpäivään iloa

Kolme työntekijää hoivakoti Untuvasta istuivat alas kertoakseen siitä mikä omassa työyhteisössä on parasta.

Tiimivetäjä Helena, lähihoitaja Assi ja lähihoitaja Natalia asettuvat Esperi Hoivakoti Untuvan ryhmätilaan rennosti. Iloinen ja välitön ilmapiiri tarttuu heti ovella ja hymyjä vaihdetaan. Ylpeys omasta työstä ja työyhteisöstä välittyy läpi keskustelun. Naiset puhuvat kunnioittaen koko työporukasta, johon kuuluu tällä hetkellä noin 11 vakituista työntekijää. ”Meillä on täällä tosi hyvä fiilis ja kiva tunnelma”, Helena toteaa ja muut nyökyttelevät mukana. ”Välitämme aidosti toisistamme”, Natalia lisää.

Hoivakoti Untuva siirtyi vuonna 2011 Lauttasaaren kartanosta uusiin tiloihin lähemmäs merellisen saaren keskustaa. Hoivakodissa on 26 paikkaa ja se tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa pääsääntöisesti muistisairaille asukkaille. Natalia oli mukana näkemässä ja kokemassa tämän siirtymän muuttoineen. Paljon on tapahtunut vuosien varrella. ”Asioita kehitetään kokoajan parempaan suuntaan”, Natalia toteaa. Natalia on työskennellyt Esperillä jo vuodesta 2011, Assi kertoo tulleensa taloon 2012 ja tiiminvetäjä Helena on aloittanut työssään syksyllä 2019.

Kaikki kiittelevät oman työyhteisön avointa ja hyvää henkeä. ”Yhteistyö ja luottamus ovat todella tärkeitä”, Assi tuo esiin. Arjessa tämä on pieniä tekoja, kuten kollegan auttamista ja aitoa kiinnostusta työtovereiden asioista. Natalia korostaa miten he ovat työyhteisönä halunneet säilyttää hoitotyössä hyvät perinteet ja kuinka esimerkiksi viriketoiminta nähdään kiinteänä osana arjen kaikkea työtä. Vaikeista asioista puhutaan ääneen ja toisia tuetaan silloin kun työ tuntuu raskaalta. ”Meillä sallitaan tunteiden näyttäminen”, Helena toteaa.

Ristiriitatilanteitakin tulee kuten kaikissa yhteisöissä, mutta ne selvitetään puhumalla. Hyvä huumori ja lämminhenkisyys kannattelevat koko porukkaa. ”Ymmärrämme toisiamme”, Helena pohtii, ”meillä saa sanoa, jos välillä on huono päivä”.

”Teemme isolla sydämellä tätä työtä”, Helena toteaa.

Hyvää ystävänpäivää!

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä