Hoivakoti Vahteron vauhtirata innostaa liikkumaan

17.07.2017
Etusivu > Ajankohtaista > Hoivakoti Vahteron vauhtirata innostaa liikkumaan

Vahteronmäen hoivakodissa Kouvolassa ulkoillaan vauhtiradalla, jossa on helppo kulkea rollaattorin ja pyörätuolin kanssa. Vauhtirata on asfaltoitu. Radalla on mutkia sekä loivia ylä- ja alamäkiä. Vahteron hoivakodin yksikönpäällikön Anne Koivulan mukaan rollaattorirata saattaa olla Suomen ainoa. Ainakaan Kouvolassa ei ole toista vastaavaa. Idea turvallisesta ja helppokulkuisesta radasta syntyi Esperiltä rakennusvaiheessa. Esperi Hoivakoti Vahtero valmistui tänä keväänä….

Vahteronmäen hoivakodissa Kouvolassa ulkoillaan vauhtiradalla, jossa on helppo kulkea rollaattorin ja pyörätuolin kanssa. Vauhtirata on asfaltoitu. Radalla on mutkia sekä loivia ylä- ja alamäkiä.

Vahteron hoivakodin yksikönpäällikön Anne Koivulan mukaan rollaattorirata saattaa olla Suomen ainoa. Ainakaan Kouvolassa ei ole toista vastaavaa. Idea turvallisesta ja helppokulkuisesta radasta syntyi Esperiltä rakennusvaiheessa. Esperi Hoivakoti Vahtero valmistui tänä keväänä. Vauhtiradan avajaisia vietettiin kesäkuussa.

€”€‰Asukkaiden toimintakyky pysyy parempana radan avulla. Asukkaista on kivaa, että tarjolla on sisäliikunnan lisäksi ulkoaktiviteetteja.

Vauhtirata on pisimmillään 150 metriä. Radalla voi tehdä lyhempiäkin lenkkejä, esimerkiksi 80 tai 100 metrin lenkin.

Hoivakodin asukkaat käyttävät rataa ahkerasti. Ennen kesälomien alkua myös alueen lapset kävivät ajamassa radalla. Lapset järjestivät radalla epäviralliset potkulautakilpailut.

Koivulan mukaan rataa saavat käyttää vapaasti muutkin kuin hoivakodin asukkaat.

€”€‰Monet ohikulkijat ovat katselleet rataa pitkään, mutta he eivät ole uskaltaneet tulla kokeilemaan. Erityisesti ohimenevät lapset haluaisivat tulla kokeilemaan.

Hoivakoti Vahtero Esperi Kouvola vauhtiradalla ulkoilua
Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä