Hyvä johtajuus on avain terveen työyhteisön syntymiselle

26.03.2024
Etusivu > Ajankohtaista > Hyvä johtajuus on avain terveen työyhteisön syntymiselle

Esperi Hoivakoti Kellokkaan henkilöstö tekee päivittäin parhaansa, jotta Esperin visio Suomen onnellisimmista asukkaista tulee toteen Sodankylässä.  Hyvä tiimihenki on voimavara ja vahvuus, joka vaikuttaa työviihtyvyyteen, sitoutumiseen ja myös hoivakodin asukkaisiin.

Hoivakoti Kellokkaassa vaalitaan vahvaa tiimihenkeä, toistensa tuntemista, tukemista sekä yhdessä tekemistä. Tiimihenki rakentuu arvostuksesta ja kunnioituksesta. Itsestään hyvä tiimihenki ei ole syntynyt, vaan sitä on rakennettu päämäärätietoisesti jo parisen vuotta.

”Tiimivastaava Maaret (Valjakka) on avainhenkilö siihen, että meillä on hyvä henki työyhteisössä. Hän on jo äidinmaidossa saanut sen, miten hyvää saa monistumaan eteenpäin”, kiittelee yksikönpäällikkö Saila Siirtola.

Maaret puolestaan kiittelee Sailaa.

”Pystyn tukeutumaan ja luottamaan sinuun, eikä meidän tarvitse riidellä. Se helpottaa koko työyhteisön oloa. Jos johtaminen on huonoa, työyhteisö ei voi hyvin. Kovan koulun käyneenä, osaan arvostaa johtamistasi. Auktoritaarinen johtaminen ei ole nykypäivää”, Maaret sanoo.

”Emme kilpaile keskenämme”

Hyvän työyhteisöhengen rakentaminen alkaa niinkin pienistä ja arkipäiväisistä asioita kuten tervehtimisestä.

”Jokainen on yhtä tervetullut työvuoroonsa. Työvuoronsa aloittava otetaan vastaan ja kohdataan ilolla arvojemme mukaisesti”, Saila toteaa. Sama tapahtuu työvuorosta lähtiessä, silloin kiitetään päivästä. Työyhteisössä ei myöskään tarvitse olla muuta kuin oma itsensä.

”Kaikilla on lupa olla sellaisia kuin ovat. Jos on hyvä tai huono päivä, senkin voi sanoa ääneen ja kertoa asiasta niin paljon kuin haluaa”, tiimivastaava Maaret kertoo.

Jokainen voi tehdä työtään omalla persoonallaan niin hyvin kuin osaa sekä kehittää ja kehittyä työssään.

”Kunhan työt tulee tehtyä laadukkaasti ja yhteisten sääntöjen mukaisesti. Käytämme hyväksi toistemme vahvuuksia”, Maaret kertoo. Taustalla on tärkeä ajatus siitä, että olemme töissä jonkun kotona ja käyttäydymme sen mukaisesti.

Kukaan ei myöskään ole katsomassa kellosta, meneekö työkaverilla asiakkaan kanssa 15 vai 30 minuuttia.

”Emme kilpaile keskenämme. Toisella sujuu nopeammin hommat asukkaan kanssa kuin toisella.”

Tiimissä toimitaan niin ikään tiiminä. Perus hoivatyö tehdään yhdessä, olipa koulutus mikä tahansa. Kaikilla on lupa ja velvollisuus kysyä, pyytää ja saada apua. Kellokkaassa on hyvä ydinporukka, johon uusikin tiimiläinen mahtuu hyvin mukaan.

Hyvä työyhteisöhenki näkyy paitsi kodin arjessa, myös perusarjen ulkopuolella. Työhyvinvointipäivissä ja pikkujouluissa tärkeintä on yhdessäolo ja tekeminen. Osanotto on aina aktiivista.

Asukkaita kunnioitetaan

Kellokkaan asukas- ja läheistyytyväisyys on korkea. Siihen vaikuttaa niin työyhteisön kuin asukkaiden ja läheisten kohtaaminen – ilon ja arvostuksen kautta. Myös henkilöstötyytyväisyys on erinomaisella tasolla.

”Meillä kunnioitetaan ihmisiä. Nauramme, iloitsemme ja jaamme arjen asukkaiden kanssa”, Saila sanoo.

Kellokkaassa on tehty paljon kehitystyötä ja työ jatkuu.

”Asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä. Mietimme yhdessä eri näkökulmia ja ratkaisuja. Kehitettävää löytyy aina, olemme oikealla polulla”, hän päättää.

Esperi Hoivakoti Kellokas palkittiin joulukuussa 2023 Esperin Kuukauden Onnistuja -palkinnolla hyvän työyhteisöhengen rakentamisesta ja asukastyytyväisyydestä.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä