“Hyvinvoiva henkilökunta saa myös asukkaat voimaan hyvin“

20.09.2022
Etusivu > Ajankohtaista > “Hyvinvoiva henkilökunta saa myös asukkaat voimaan hyvin“

”Asukkaiden onnistumiset ovat merkki henkilökuntamme onnistumisesta. Ihan pienet arkiset onnistumisen ilot ovat tärkeä osa kuntoutumisprosessia”, sanoo Anu Huhtalo, joka toimii Esperi Koti Oskuntuvan yksikönpäällikkönä Rovaniemellä.

Undulaatit sirkuttavat ja iloinen puheensorina kaikuu Esperi Koti Oskuntuvan käytävillä. Vastaan saapuu hymyileviä kasvoja ja yksi niistä on kodin yksikönpäällikkö Anu Huhtalo (kuvassa vasemmalla), joka on luotsannut Oskuntupaa siitä lähtien, kun koti perustettiin Saarenkylän luonnonkauniille asuinalueelle vuonna 2018.

Oskuntupa tarjoaa asumispalveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille Rovaniemellä. Palveluasuminen on tarkoitettu asukkaille, jotka tarvitsevat tukea arkeensa ja pärjäävät päiväsaikaan saadun avun turvin. Tavoitteena on, että asukkaat saavat valmiuksia itsenäiseen asumiseen ja elämänhallintaan, jotta he voivat palvelu- ja tukiasumisen jälkeen muuttaa asumaan itsenäisesti.

”Asukkaiden onnistumiset ovat merkki myös henkilökuntamme onnistumisesta. Ihan pienet arkiset onnistumisen ilot ovat tärkeä osa kuntoutumisprosessia – oli kyseessä sitten omien pelkotilojen voittaminen, uskaltautuminen arkirutiinien pariin tai vaikka lähtemään mukaan kodin yhteiseen toimintaan”, Anu kertoo.

”Meillä on äärimmäisen osaava henkilökunta ja jokaisen työmoraali on huippuluokkaa. Meillä on hyvä suhde keskenämme ja pystymme puhumaan asioista rehellisesti. On tärkeää, että alaiseni antavat minulle myös palautetta, koska yhdessä tiiminä me täällä kaikki ratkotaan”, Anu jatkaa.

Anun lisäksi paikalle saapuu kodin sairaanhoitajana ja somevastaavana toimiva Iida Siurua, joka on tullut osaksi Oskuntuvan arkea ystävänsä suosituksesta ja sai nyt vakituisen paikan tiimistä kesällä 2022.

”Meillä on ihan loistava työporukka – kaikki toimii! Pidän siitä, että työpäivän kulku on joustava ja saamme itse olla vastuussa työviikon suunnittelusta”, Iida toteaa.

”Oskuntuvan arki on aktiivista ja suunnittelemme yhdessä asukkaiden kanssa erilaista toimintaa. Nautin itse erityisesti yhteisistä laavuretkistä. Vierailu Ranuan eläinpuistoon oli myös ikimuistoinen”, Iida jatkaa.

Eläimistä puheen ollen: Oskuntuvalla asuu undulaattien lisäksi myös kodin oma Osku-maskotti, joka saapui Oskuntuvalle lahjoituksena lokakuussa 2020. Oskun ”työtehtäviin” kuuluu näyttäytyminen kodin tapahtumissa, joissa se käy viihdyttämässä asukkaita.

Kurkkaa miltä Oskuntuvan arki näyttää kodin omasta Instagramista.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä