Ikäihmisten kanssa välitöntä, aitoa olemista

31.08.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Ikäihmisten kanssa välitöntä, aitoa olemista

Ylöjärven Esperi Hoivakoti Vihtorissa lähihoitajana työskentelevä Sanna Heikkinen on työskennellyt hoitoalalla vuodesta 1990 lähtien – ja on kutsumusammatissaan. “Minulla taitaa olla varsinainen hoivavietti. Pienenä halusin hoitaa ja vaihtaa vaippoja nukeilleni niin useasti, että nukkejen takamukset olivat hakaneulojen pistoja täynnä“, Sanna nauraa.

Sanna päätyi nuorena opiskelemaan hoitoalaa ja valmistui kodinhoitajaksi 1990. Pari vuosikymmentä ja pari lasta myöhemmin Sanna valmistui lähihoitajaksi vuonna 2008. 

“Työ ikäihmisten parissa on aina kiehtonut minua, oma mummonikin eli 101-vuotiaaksi. Ikäihmisten kanssa oleminen on niin välitöntä, sellaista aitoa olemista“, Sanna toteaa. 

Esperiläisenä Sanna on ollut 1,5 vuotta. Tuttu vinkkasi Sannalle vapaasta paikasta ja täällä sitä ollaan! 

Asukkaiden kanssa vietetty aika palkitsee

Sannan arkea Hoivakoti Vihtorissa kuljettaa asukkaiden päivittäisissä toimissa auttaminen. Aamulla herätään päivään ja illalla toivotetaan hyvät yöt. Tärkeää on luoda asukkaille mahdollisimman kodinomainen ympäristö, onhan Vihtori asukkaiden koti. 

“Mielekästä arjessa on ehdottomasti arjen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Kahta samanlaista päivää ei ole. Mutta ehdottomasti parasta ja palkitsevinta on asukkaiden kanssa vietetty aika! Kaikki asukkaat ovat omia ihania persooniaan ja joskus iltatoimet voivat päätyä hyvinkin syvällisiin keskusteluihin“, Sanna hymyilee. 

Sanna näkee tekevänsä hoitotyötä eläkeikään saakka. Esperi tarjoaa ammattitaidon kartuttamisen tueksi koulutuksia, joita Sanna onkin hyödyntänyt. Esimerkiksi ensiapukoulutus, tunteva-koulutus, tai tietotekniikan päivityksiin liittyvät koulutukset ovat Sannalle tuttuja. 

Mieleenpainuvinta hetkeä muistellessa Sanna mainitsee hymyssä suin kotihoidossa tapahtuneen kohtaamisen. Asiakkaan murjaisu reteällä Tampereen murteella “mää niin pirin teistä!“ on kulkenut Sannan mukana lentävänä lauseena vuosien ajan.

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä