Daalian elämää

18.02.2024

Kaunistautumista, yhdessäoloa, musiikkia, laulua, yhdessä tekemistä... Ilon ja nautinnon hetkiä... Mukavia uusia muistoja ja vanhojen muistelua... Kuntouttavaa työotetta käyttäen arjen askareissa... Ja saatiinhan me uusi presidenttikin valittua viime sunnuntaina, mistä tullut paljon jutun juurta asukkaiden kanssa...

Yksilöfysioterapiaa

Jarkko ja Pirkko tekevät käsipainoilla voimaharjoitteita fysioterapeutti Imranin johdolla. Etenkin Jarkolle nämä liikkeet ovat mieleen olleet aina ja tekeekin niitä aina välillä hoitajankin ohjeistuksella välipäivinä.

Kävelyharjoitteita

Fysioterapeutti Imranille on tärkeä saada asukkaat pysymään liikekannalla. Tässä tehdään kävelyharjoitteita yhdessä Leenan kanssa.

Komia Pertti

Parturin kautta aamulehden lukuun. Reijolle oli mielekäs päivä, kun sai uutta ilmettä hiuksiin ja rauhakseen pääsi lukemaan aamulehteä.

Jarkko parturituolissa

Jarkko pääsi Parturi-Kampaaja Marja Hakanpään tuoliin hiuksia sekä partaa siistimään.

Ellin kampaaja reissu

Elli nauttii hiusten laittamisesta ja juttuseurasta. Tässä oltiin vasta hiusten leikkaus vaiheessa ja tämän jälkeen laitettiin vielä kauniit kiharat hiuksiin. Parturi-Kampaaja Marja osaa kivasti seurustella meidän asukkaiden kanssa ja asukkaat viihtyvät hänen seurassaan.

Anna-Liisa

Anna-Liisakin mukavasti piristyi hetki, kun pääsi kampaajan käsittelyyn. Mukava päivä ja vireystila saadaan pienillä asioilla.

Laskiastiistai

Laskiastiistaina asukkaat täyttelivät yhdessä laskiaspullia päiväkahveelle hoitajien avustuksella. Mukana oli Sylvi, Teuvo, Pirkko E ja Helka.

Laskiastiistain pullatalkoot

Keittiötyöntekijä Anu teki pullat valmiiksi jo edellis iltana työvuorossa ollessaan ja ihanan pehmeitä sekä maukkaita pullat olivatkin.

Teuvon laskiastiistai

Teuvokin pääsi mukaan pullien täyttö talkoisiin… Ja mukavaa oli touhuta ja seurustella samaan aikaan hoitajien sekä asukkaiden kanssa.

Kuntouttava työote

Kuntouttava työote on meille arkipäivää. Se on näkyvää ja ei niin näkyvää ulkopuolisille. Meillä varmistetaan se, että asukkaat aktivoituvat käyttämään omia voimavarojaan turvallisessa tilassa eikä passivoitumaan huoneeseensa saatika pyörätuoliin. Tässä Helka tekee nousuharjoitteita hoitajan ohjaamana sekä avustamana.

Kävelyharjoitteita

Helkan omien voimavarojen mukaisesti tehdään myös kävelyharjoitteita. Meille on tärkeää Daaliassa, että asukkaat tekevät itse mahdollisimman paljon. Kannustetaan asukas hakemaan itse ruokaa, jolloin hän itse päättää mitä ja kuinka paljon haluaa syödä. Samalla ohjataan asukasta myös palauttamaan ruoka-astiansa. Kannustetaan käymään wc:ssä ja ylipäätään liikkuvat itsenäisesti. Kun saamme pidettyä asukkaan, teidän läheisenne toimintakykyä yllä jokaisella eri osa-alueella ilman sairauksien väliintuloa, päästään arvokkaaseen elämän laatuun, kun itse pystyy vielä asioitaan tekemään sekä päättämään itsenäisesti. Oli se sitten täysin omatoimisesti tai hoitajan avustamana ja ohjaamana. Tämä on sitä kuntouttavaa työotetta. Monesti asukas uuteen kotiinsa tullessa tahtoo alkaa passivoitumaan, mutta meille se on tärkeää, että pidetään yllä sitä toimintakykyä, mikä jo on ollut tänne tuloa. Ei pelkästään virikkeiden osalta. Voimavarat kuitenkin alkavat hiipumaan ajan kanssa, toisilla nopeammin ja toisilla hitaammin. Jokaisen toimintakyky ja tarve on erilainen, ettei ketään voi verrata toisiinsa. Jokaisella on omat syynsä, kun meille muuttavat loppu elämän kotiinsa.

Musiikkivisa

Musiikkivisa oli hitti. Kuunneltiin vanhaa ja uudempaa iskelmää tutuilta iskelmä laulajilta. Yhdessä arvailtiin, kuka on laulaja ja mikä on taustalla soiva kappale. Raulihan se oli oikein haka tässä… Kertoo kuunnelleensa paljonkin iskelmää elämänsä aikana.

Ritva ja Mustafa

Mustafa meni Ritva H:n rollaattorin kyytiin ja pitihän sitä ottaa yhteiskuva tästä tapauksesta, kun hassuttelemaan aloiteltiin.

Yöhoitajien hassuttelua

Yöhoitajat olivat tehneet hassun jäynän aamuhoitajille… Hassuttelu ja huumori kuuluu elämään…

Viimeisimmät kodin kuulumiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä