Kevättä odotellessa…

03.03.2024
Etusivu > Esperi Hoivakoti Daalia, Tampere > Kevättä odotellessa…

Niinhän se meni, että loppu viikosta presidentti Sauli Niinistö luovutti 12v jälkeen paikkansa uudelle tulokkaalle Presidentti Alexander Stubbille. Niin se alkoi uusi valtakausi maaliskuun ensimmäisenä päivänä suomessa. Mutta meillä täällä Daaliassa kaikki pysyy ennallaan. Hoitajat suunnittelevat kesälomiaan ja samalla lukkoon lyödään ahkeria kesäsijaisia.

Iloiset sämpylöiden pyörittelijät..

Maanantaina oli leivät vähissä, niin Anu kyseli halukkaita mukaan sämpylän leipomis keikalle. Noh, Pirkkohan se heti oli valmis ottamaan taikinan käteen ja ryhtyi hommiin. Oli muuten todella pehmeitä ja herkullisia sämpylöitä… Nams…

Daalian levyraati

Daalian levyraatia kokeiltiin ensimmäistä kertaa asukkaiden kanssa. Selkeästi oli haastetta siinä, etteivät asukkaat malttaneet kuunnella kappaleita loppuun asti, ennen kuin alettiin keskustelemaan niistä. Tämä oli asukkaiden mieleen. Olihan meitä paikalla parhaillaan 10 asukasta paikalla kuuntelemassa ja arvostelemassa.

Daalian levyraati

Daalian levyraadissa kuunneltiin 5 erilaista kappaletta.
Tämän Levyraadin voitti tällä kertaa Katri Helenan – Puhelinlangat laulaa niukasti kakkos sijalle tulleelle turun seudun velikultien Matin ja Tepon kappalleelle – Pöytä täyteen.
Muina kappaleina kuunneltiin tämän vuoden Euroviisu edustajamme Windows95man- No Rules kappale, joka piti pisteissä häntää Tarja Ylitalon – Ei tämä tyttö lempeä anele. Lapinlahden lintujen – Tero ja minä sai keskiverto pisteet ja hyvänä kakkosena tuli meidän turun velikullat Matti ja Teppo.

Kalevalan päivä

Kalevalan päivänä eli suomalaisen kulttuurin päivänä kerrottiin päivän merkityksestä asukkaille. Hoitaja yritti kovin tavailla Elias Lönnrotin Kalevala eepoksen vanhoja runoja huonolla menestyksellä, koska vanha kirjoitustyyli runoissa on hieman vaikeaa näin nuorehkolle hoitajalle. Näiden runojen merkityksiä yhdessä arvailtiin. Kuunneltiin myös suomen eri kaupunkien murteilla kerrottuja tarinoita. Rauman murre taisi olla se ainut, mikä erottui suuresti muista sen hetken kuunnelluista murteista. Kovasti tuli keskustelua aiheesta.

Yhdessä vietettyä aikaa

Isännät Kalevi ja Reijo tykkäävät seurailla tv:stä milloin mitäkin ohjelmaa. Urheilu kuitenkin on usein ollut heille se ykkönen ja nyt talvellahan hiihtoa, mäkihyppyä ja taitoluistelua onkin päässyt seurailemaan tuon tuosta…

Pallottelua

Tässä pallotellaan Leenan kanssa pöydän ääressä ja hyvin sujui.

Keittiön taikoja

Keittiössä taas taiottu herkullisia kahvitarjottavia keittiön hengettären Anun toimesta. Maukasta omenapiirakkaa oli.

Omaisten tekemiä muhveja

Ihanat omaiset tekivät meidän asukkaille MUHVEJA. Muhvi eli käsipuuhka on putkimainen käsien lämmitykseen tarkoitettu vaatekappale. Iso kiitos tästä iloisesta yllätyksestä. Ne menivätkin heti jakoon niitä tarvitseville. Muhvit ovat mukavia kylmien käsien lämmikkeitä, sekä niistä on myös levottomille käsille puuhasta.

Viimeisimmät kodin kuulumiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä