Rapea vuoden aloitus sää ilmiöineen

07.01.2024
Etusivu > Esperi Hoivakoti Daalia, Tampere > Rapea vuoden aloitus sää ilmiöineen

Vuosi 2024 on alkanut rapeissa merkeissä. Viikon päivät jo pakastanut yli -20 astetta. Onneksi sisällä on lämmin tunnelma niin hoitajien kuin asukkaiden toimesta. Aurinkokin jo päivittäin yrittänyt pilkahdelle hetken pakkassäässä ja tätä valo ilmiötä lumikinosten kera on ollut ihana ikkunasta katsella. Asukkailla ei ole ollut halukkuutta lähteä näin kirpeään pakkaseen, kun ovat kuulleet pakkaslukemat. Ihan ymmärrettävää tuo onkin. Kuusikin riisuttiin kauniista koristeistaan viikolla ja lähetettiin odottamaan loppu vuotta...

Yhdessä olon taikaa...

Yhteiset hassuttelut ja juttutuokiot ovat meidän asukkaille todella tärkeitä. Tässä Ritva L ja Sonia juttelevat mukavia asioita.

Pyykkikuorman purkua

Meillä asukkaat saavat tehdä monenmoista arkeen liittyvää asiaa, jos haluavat. Tässä yksi asukkaista tykkää autella hoitajia ja viikkailee mielellään ruokaliinoja ja muita pikkupyyhkeitä. Ja aina hymy suupielessä.

Väritystuokio

Taidetuokiot ovat asukkaiden mieleen. Tässä väritellään talvisia kuvia yhdessä mm. Jarkon ja Ailan kanssa. Mukavaa puuhaa.

Loppiaisen herkuttelua

Loppiaisena herkuteltiin jäätelöä ja se oli asukkaiden mieleen. Niin kuin Ailankin.

Herkkusuu Pirkko

Pirkko S herkkusuu nautiskelee Loppiaisen jäätelöä. Makoisaa oli… Toiveena oli, että näitä jäätelöpäiviä saisi olla useamminkin. Tämä toive on otettu kuuleviin korviin.

Kynsien hoitoa

Aila pyysi Najah hoiva-avustajaa tekemään kynsihoidon. Aila sai itse päättää kynsilakan värin. Värin laitoin jälkeen rouva alkoi miettimään, minkähän näköiset kynnet olisivat hopean värisenä. Valitettavasti tätä väriä meiltä ei löytynyt, mutta Najah hieman vielä koristeli punaisia kynsiä valkoisella lakalla pikku kuvioin. Tyytyväinen rouva oli tulokseen.

Musiikkituokio

Musiikkituokiossa mukana olleet Kielo ja Matti H nauttivat tutuista sävelistä. Kyllä se musiikki vain on suurimman osaa asukkaista mieleen ja tärkeitä asioita arjessa. Jalkaa saatiin penkillä istuessa hieman vipattamaan ja kädet pienesti liikkumaan musiikin tahtiin… Hauskaa oli. Samalla tuli juteltua erilaisista talvimuistoista.

Lehden lukua

Yhteiset lehden lukuhetket ovat asukkaille tärkeitä. Kaikki eivät enää välttämättä kykene itsekseen lukemaan lehtiä, niin hoitajan kanssa tämä onnistuu mukavasti. Asukas saa samalla keskustella lehden uutisista ja kertoa omia ajatuksiaan elämän menosta.

Presidentinvaalit ovat meilläkin edessä. Meillä saa asukkaat saavat oman ennakkoäänestyksen 19.1.

Nyt keväällä meillä tulee jälleen uusia opiskelijoita ohjattavaksi yksikköömme. Mm. tällä viikolla aloitti 1 uusi lähihoitajaopiskelija sekä suomen kielen opiskelija aloittaa puolesta välistä kuuta.

Viimeisimmät kodin kuulumiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä