Tuulen huminaa, sateen ropinaa, lehtien leijuntaa…

07.10.2023
Etusivu > Esperi Hoivakoti Daalia, Tampere > Tuulen huminaa, sateen ropinaa, lehtien leijuntaa…

Niin se on alkaneet ilmatkin jo viilenemään. Ruska muuttaa muotoaan päivä päivältä kirjavammaksi ja talvi tekee tuloaan. Daalian ilmapiiri leijuu pilvissä uusista mukavista maukkaista muistoista... On herkuteltu niin musiikin kuin herkkujen parissa...

Maistuvaa piirakkaa...
Ulkoilun iloa

Vielä näitä sateettomiakin päiviä on ollut, että päästään ulkoilmasta täysin rinnoin nauttimaan…

Bingoilua

Bingoilun iloa. Aila tässä keskittyneesti kuuntelee, että mitä bingo numeroita huudellaan vierestä… On tämä kyllä jännä peli, kuka vie voiton kierros kierrokselta… Saa olla silmä tarkkana, että löytää oikeat numerot oikeaan aikaan… Palkinnoksi voittajat saivat opiskelijoilta halaukset. Tämä oli mieleen.

Leivontaa...

Keskiviikkona vietettiin kansainvälistä korvapuusti päivää. Korvapuustien sijaan teimmekin meheviä voisilmäpullia… Nams… Ei paha vaihtoehto päiväkahville… Aina ei tarvitse olla tekemässä mukana, voi myös seurata vierestä jos haluaa, kun toiset tekevät.

Voisilmäpullat

Tuoreet voisilmäpullat pääsivät heti päiväkahville. Ja pehmeitä ja maukkaita olivat.

Taiteilijan elämää...

Maalaaminen on tärkeä luovuuden ja mielen ilmentämiskeino. Syntyy taidetta aina päivän mukaan, mikään päivä kun ei ole samanlainen. Ei tarvitse olla Picasso, Albert Edelfelt eikä Akseli Gallen-Kallelalla. Riittää, kun on vain itsensä ja nauttii siitä, mitä tekee. Tämä on taidetta parhaimmillaan.

Opiskelijan taidetta

Sairaanhoitaja opiskelija Kasperi Salo maalasi näin kauniin maisemakuvan ihan vaan ohi mennen. Toisilla tuo taito on hallussa. Ei voi kuin ihailla, kun toiset osaavat…

Muusikko Mika Rämä

Tampereen kaupungin tarjoamaa viihdettä musiikin parissa meille tarjoili Valkeakoskelainen ammattimuusikko Mika Rämä. Asukkaiden mieleen oli se, kun Mika kertoi pientä tarinaa aina laulujen yhteydessä. Ja mukanakin tuli laulettua tuttuja kappaleita.

Musiikkihetkessä mukana oli melkein kaikki asukkaat ja paljon tuli kuvia otettua. Harmittavaa on se, että kuvia ei voida julkaista. Sen verran asukkaat olivat hajautuneet päiväsalissa, että jokaisessa kuvassa näkyi joku sellainen asukas, joka ei halua itseään kuvattavaksi. Mutta pääasiahan on se, että kaikki nauttivat musiikkihetkestä tuttujen laulujen parissa.

Hoitajien koulutus

Aina välillä meillä hoitajilla on mahdollisuus saada tänne omaan yksikköömme koulutusta. Toki koulutuksiin pääsee halukkaat muuallekin isompiin tapahtumiin.

Tammerkosken Apteekista Proviisori Kaisa Hautala tuli pitämään meille koulutusta hänen näkökulmastaan IKÄÄNTYNEEN TURVALLINEN LÄÄKEHOITO aiheesta.

Tämän kaltaiset koulutukset ovat meille erityisen tärkeitä asioita ikäihmisten parissa. Me olemme niitä hoitajia, jotka seuraamme/näemme asukkaan toimintaa arjessa päivittäin ja näemme ensimmäisinä esim. uuden lääkkeen käyttöön oton seuraukset/vaikutukset itse asukkaassa. Asukkaan voinnin seuraaminen päivittäin on tärkeää ja tästä kirjaaminen sekä seuraavalle vuorolle kertominen eriytyisen tärkeää. Kirjaukset antavat lääkärille tietoa, millä tavoin asukkaan lääkemuutos on vaikuttanut asukkaaseen ja tämän pohjalta tekee omia päätelmiään yhdessä sairaanhoitajan kanssa keskustellessa.

Omaisten ilta

Muistutuksena vielä, että Daaliassa vietetään omaisten iltaa 19.10.2023 klo.16-18. Ilmoittautumiset on pyydetty 9.10 mennessä, jotta osaamme varautua tarjottavien osalta.
Tervetuloa kaikki!

Viimeisimmät kodin kuulumiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä