Uutta ja vanhaa…

15.10.2023

Viikossa onkin ollut menoa ja melskettä meillä täällä Daaliassa. Naurua, iloa ja hymyä lasten sekä ikäihmisten seurassa... Vanhojen muistelua ja kaunistautumista...

Hiustenlaittoa

Hiuksia kaunistettu, kun hoitajista löytyy meidän onneksemme taitureita tähänkin asiaan.

Kynsien lakkaus

Käsien hoitoa kynsilakkoineen. Ihana hetki olla hoitajan seurassa juttelemassa niitä näitä ja saada pientä käsihoitoa.

Lehden lukua

Lehtiä on mukava lueskella yhdessä ja samalla rupatella mukavia…

Pelailua

Erilaisia pelejä on mukava aina pelailla. Tässä Kielo innoissaan heittelee renkaita pistesaalista kartuttaessa. Hauskaa oli.

Hartaus hetki

Tiistaina iltapäivästä saatiin pitkästä aikaa hartautta pitämään meille diakoniatyöntekijä Johanna Asikainen. Melkein puolentoista tuntia keskustellessa ja Johannaa kuunnellessa aika hupeni kuin siivin.

Lapsukaiset

Saimme jälleen naapuruston lapsosia meille esiintymään. Aloitimme yhteistyön Peltolammin päiväkodin kanssa.

Lapsosia

Päiväkotilaiset olivat meille harjoitelleen monenmoista esiintymistä. Iältään he olivat 4-5-vuotiaita.

Viihdykettä

Asukkaat nauttivat täysin rinnoin lasten lauluista ja esityksestä. Melkein kaikki asukkaat saimme seuraamaan esitystä.

Keskustelua

Esitysten jälkeen lapset saivat herkutella palkaksi keksiä ja mehua. Tämän herkuttelun jälkeen asukkaat saivat vapaasti touhuta lasten kanssa ja kyllähän sitä vipinää riittikin. Hauskaa oli.

Yhteiskuvaa

Lasten ja ikäihmisten suusta kuului, että mukavaa oli. Lapset lupasivat tulla meille joulun alla uudestaan viihdyttämään meitä. Niin kivaa oli.

Työmies Jantunen

Maanantaina vietettiin Postipäivää. Museolaukku otettiin käyttöön jo silloin ensimmäistä päivää ja Mustafa päätti pukeutua laukun sisältöön, työmiehen vaatteisiin ja välineisiin. Hauska näky oli asukkaille. Meidän Daalian hoitajien heittäytyminen työhönsä on hyvinkin innoittavaa…

Yhdessä muistelua

Aloitimme tutkailemaan vanhaa matkalaukkua, minkä sisältö oli kaikille aluksi yllätys… Vanhoja muistoja tuli monenmoista mieleen… Puhetta riitti paljonkin matkalaukun kautta tulleista muistoista asukkaille.

Muistojen matkalaukku

Töitä ja tunnelmia- museolaukku saatiin lainaksi Työväenmuseo Werstaalta. Kaikenmoista vanhaa esinettä ja kuvaa löytyi tästä matkalaukusta tarkasteltavaksi sekä muisteltavaksi. Muisteluhetket ovat ikäihmisille todella tärkeitä. Heidät huomioidaan tällöin yksilöinä, jolloin saavat muille kertoa omia muistojaan. Samalla saadaankin mukavaa keskustelua aikaiseksi, joka tuo erilaisia tunnetiloja myöskin esille. Jokaiselta löytyy erilaisia muistoja eri tilanteista, joten jokaisen erillinen muisto on kultaakin arvokkaampaa.

Juhani Viita

Tampereen kaupungin tarjoamana esiintyjänä on tulossa Juhani Viita meille esiintymään torstaina 26.10 klo.14. Tervetuloa myös omaiset paikalle.

Viimeisimmät kodin kuulumiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä