Jaana Ahola kasvaa johtajaksi mitä parhaimman mentorin opissa

30.03.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Jaana Ahola kasvaa johtajaksi mitä parhaimman mentorin opissa

Yli kymmenen vuotta erikoissairaanhoidossa työskennelleelle Jaana Aholalle (vas.) tuli tunne, että kaipasi muutosta. Hän selaili huvikseen työpaikkailmoituksia ja huomio kiinnittyi tiiminvetäjän paikkaan Hoivakoti Kiltakalliossa Espoossa. Uuteen työpaikkaan astuessaan, hän ei vielä aavistanutkaan, että samalla oven avauksella alkaisi oppimatka yksikönjohtajan tehtävin.

Ensimmäisestä oven avauksesta on nyt kulunut kaksi vuotta. Tänä aikana Jaana on ottanut haltuun tiiminvetäjän tehtävät ja opiskellut esimiestyön ammattitutkintoa Omniassa.

”Kiltakallio on ihana paikka ja meillä on loistava tiimi. Pitkän linjan lähihoitajat ovat opettaneet minut tähän tehtävään”, Jaana kertoo. Tieto siirtyy pitkän linjan ammattilaisilta uusille tulokkaille, sillä kaikilla on tähtäimessä yhteinen hyvä. Uudet ihmiset otetaan vastaan reilusti, Jaana kertoo kokemuksistaan.

Kiltakallion nykyinen johtaja Terhi Arpe (oik.) on jäämässä eläkkeelle kahden vuoden päästä. Siihen asti hän tekee lyhennettyä työviikkoa, ja Terhin ollessa poissa Jaana ottaa ohjat käsiin. Siitäpä lähti luonteva ajatus, että Jaanan urapolku johtaisi johtajan tehtäviin Terhin siirtyessä eläkkeelle.

Tilaa kasvaa rauhassa

Nykyinen järjestely on mitä mainioin Terhille, joka arvostaa omaa aikaa ja Jaanalle, joka saa kasvaa tuleviin yksikönjohtajan tehtäviin rauhassa.

”Tässä on aivan ruhtinaallisesti aikaa kasvaa ja opetella”, Jaana toteaa.

”Terhi on ihanasti ottanut minua mukaan töihinsä ja kysyy asioihin minunkin mielipidettäni. Tästä tullut hyvä tunne”, Jaana kiittää. Terhi osaa myöskin tiedon annostelun taidon, liikaa tietoa ei kaadeta kerralla.

”Terhillä on ollut niin hieno ura. On huikeaa päästä johtamaan Kiltakalliota hänen jälkeensä. Asiat toimivat kuin ne on alussa suunniteltu ja tavat hiottu toimiviksi. Jokaisella on kuitenkin oma tapansa johtaa ja luotsata porukkaa, joten jotain varmasti tulee muuttumaan, kun Terhi lähtee. Suunnaton määrä tietoa ja taitoa lähtee kokemuksen mukana. Koen kuitenkin, että aina on kehitettävää ja voimme kehittyä yhdessä.”

Jaana kehuu Terhin vankkaa kokemusta, jonka avulla hän osaa ennakoida asioita.

”Hän näkee tulevaisuuteenkin, eikä katso vain tätä viikkoa tai ensi viikkoa.”

Tasapuolinen, huomioiva johtaja

Millainen johtaja Jaana itse haluaa tulevaisuudessa olla?

”Haluan olla tasapuolinen, jämäkkä ja helposti lähestyttävä. En halua vieraantua myöskään käytännön työstä, mitä osastoilla tehdään. Haluan olla tietoisena kuinka hoitoisia asukkaat ovat”, Jaana kertoo.

”Haluan kehittää ammattitaitoani. Luotan siihen, että yhdessä kasvamme työntekijöiden kanssa”, Jaana korostaa. Hän iloitsee, että Kiltakalliossa on ammattitaitoista porukkaa, joka hakeutuu mielellään koulutuksiin ja hankkii uutta tietoa.

Terhi Arpe on jättämässä Kiltakalliota Jaanan käsiin levollisin mielin.
”Jaanasta kasvaa loistava johtaja, joka ottaa huomioon työntekijät ja pyrkii tasapuolisuuteen jo nytkin. Jaana on tarkka ja rauhallinen työssään, ottaa selvää, jos ei tiedä”, Terhi kuvailee Jaanaa.

Jaana katsoo, että johtajuus vaatii tietynlaista luonteen lujuutta.  Täytyy pystyä asettumaan päätösten ja toiminnan taakse ja ottamaan tilanne tarvittaessa haltuunsa. Myös delegoinnin taito ja omista rajoistaan kiinni pitäminen on tärkeää.

Samaa komppaa myös Terhi ja muistuttaa, että omasta jaksamisesta on muistettava pitää kiinni. Jokainen tarvitsee myös vapaa-aikaa latautumiseen.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä