Juho kuunteli sydäntään uravalinnan edessä – kipinä lähihoitajan työhön syttyi halusta tehdä auttamistyötä

11.01.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Juho kuunteli sydäntään uravalinnan edessä – kipinä lähihoitajan työhön syttyi halusta tehdä auttamistyötä

Esperi Koti Kevätportin lähihoitaja Juho Pirttijärven ensimmäinen kipinä hoitoalalle syttyi jo yläasteella vanhainkodissa suoritetun TET-harjoittelun kautta. Ikäihmisiltä saatu positiivinen palaute sekä kokemus toisen ihmisen auttamisesta saivat hymyn nuoren miehen huulille. TET-harjoittelun kautta saatu alkukipinä asetti Juholle lopulta päämäärän suuntautua työelämässä hoitoalalle.

Kun tuli aika hakea jatko-opintoihin yläasteen jälkeen, Juhon suunta oli siis kristallinkirkas. Ihmisten auttaminen olisi hänen juttunsa. 

“TET-harjoittelu hoivakodissa jäi minulle todella lämpimällä tavalla mieleen. Muistan, kun tuli aika hakea opiskelupaikkaa yhteishaussa. Sosiaali- ja terveysala oli ainut hakutoiveeni“, Juho hymyilee.

Uransa alkutaipaleella oleva Juho sai kovasti toivomansa opiskelupaikan Rovaniemeltä koulutusyhtymä Redusta. Aluksi hän suoritti opintojaan kotikaupungistaan Ranualta käsin, kunnes myöhemmin muutto opintojen perässä kuljetti Juhon 80 kilometrin päähän Rovaniemelle.  

Juho pääsi jo opiskeluaikana tutustumaan käytännön hoitotyöhön Esperillä aloittaessaan keikkatyöt opintojen ohella kehitysvammaisten yksikössä. Mallikkaasti hoidetut keikkatyöt poikivat hänelle lopulta kesätyön Esperin Rovaniemen yksikössä. Juholle tämä oli iso harppaus valitulla urapolulla. 

Sain kesätöistä hirveän arvokasta kokemusta, jota olen nyt päässyt työssäni hyödyntämään“

“Oli hieno huomata, että olin keikkatyöntekijänä onnistunut herättämään luottamusta ja sain kesätyöpaikan. Sain kesätöistä hirveän arvokasta kokemusta, jota olen nyt päässyt työssäni hyödyntämään“, Juho muistelee. 

Kuten monilla nuorilla osaajilla, lähihoitajaopintojen lähestyessä loppuaan syksyllä 2020 myös Juhon tärkeysjärjestyksessä ykköseksi nousivat vakituiseen työhön pääseminen ja ammatillisen varmuuden saaminen lähihoitajana. Aiemmat kokemukset keikka- ja kesätöistä olivat opettaneet Juholle paljon hoitotyöstä, mutta valmistuessaan hän koki vielä epävarmuutta ja kaipasi suunnannäyttäjää uralleen. Juho haaveili myös varmasta työpaikasta, jossa hän pääsisi kasvamaan ammattilaisena. 

Työnantajan osoittama luottamus on luonut varmuutta uran alkutaipaleelle

Niinpä Juho päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä heti valmistuttuaan. 

Hän keräsi rohkeutensa ja päätti soittaa suoraan yksikönpäällikölle Marika Laitiselle Rovaniemen Kevätporttiin, jossa Juho oli aiemmin toiminut kesätyöntekijänä. Juho tiedusteli Marikalta työmahdollisuuksista Kevätportissa. Aiemmin esimerkillisesti hoidetut työt ja oma aktiivisuus palkittiin. Marika toivotti Juhon tervetulleeksi töihin siltä istumalta. Helmikuussa 2021 Juho aloitti työt kehitysvammaisten yksikössä Kevätportissa. 

“Olin viihtynyt keikkavuoroissa ja kesätöissä niin hyvin, että halusin nimenomaan Esperille töihin heti valmistumiseni jälkeen.“

“Olin viihtynyt keikkavuoroissa ja kesätöissä niin hyvin, että halusin nimenomaan Esperille töihin heti valmistumiseni jälkeen. Hakemisen kynnystä madalsi myös se, että Kevätportissa oli minulle jo ennestään tutut asukkaat ja aivan mahtava tiimi“, Juho summaa. 

Juho otettiin Kevätporttiin avosylin vastaan ja uransa alkuvaiheessa olevan nuoren tarpeita kuunneltiin. Tukea ja ammatillista varmuutta lähihoitajan työhön kaivannut Juho sai huokaista helpotuksesta jo perehdytysjakson aikana. Esimiehen ohjaava ote, ammattitaitoinen tiimi ja asukkailtakin saadut vinkit parhaisiin käytäntöihin olivat suuri apu arjessa. 

Täydellä sydämellään työtä tekevä ja toimeen tarttuva Juho on herättänyt luottamusta ja saanut vähitellen lisää vastuuta. Suurin vastuu hänellä on omaohjattavista asukkaista, joiden hoidosta ja arjen sujuvuudesta Juho huolehtii. Hän on ottanut vastuuta mielellään, koska tietää, että tiimin tuki ja apu on tarvittaessa lähellä. 

“Muistan kun olin ensimmäisen kerran yksin vuorossa. Se oli kutkuttava, jopa jännittävä tunne, koska tiesin, että omat ratkaisuni ovat isossa roolissa päivän kulun kannalta. Jännitystä lievitti tieto siitä, että apu on yhden puhelinsoiton päässä, jos sitä tarvitsisin. Kaikki meni lopulta hyvin ja sen jälkeen olo oli paljon itsevarmempi“, Juho muistelee.

Juhon urahaave auttamistyöstä on tullut todeksi

Työpaikan saaminen heti valmistumisen jälkeen muutti Juhon pitkäaikaisen urahaaveen ihmisten auttamistyöstä todeksi. 

Vakituisen työsopimuksen solmiminen Kevätporttiin oli Juholle iso luottamuksen osoitus. Vakituinen työ on tuonut oman mielenrauhan lisäksi itsevarmuutta ja antanut hyvän pohjan ammatilliselle kasvulle. Uransa alussa oleva Juho iloitsee mahdollisuudesta kehittyä itse hoitajana sekä päästessään kehittämään Kevätportin toimintaa. 

“Vakinaistamisen myötä tuli tunne, että olen tehnyt asioita oikein ja minua arvostetaan tiimin jäsenenä. Oma tavoitteeni on olla vastuullinen, luotettava ja joustava työntekijä – ilmeisesti se on näkynyt myös ulospäin“, Juho kertoo hymyillen.

Nyt Juho elää työunelmaansa todeksi saadessaan auttaa ihmisiä joka päivä. Tarjoamalla mahdollisuuksia ja tukea nuorelle lähihoitajalle, Esperi on lunastanut paikkansa Juhon sydämessä luotettavana sekä sen myötä pitkäaikaisena työnantajana. 

Katso avoimet työpaikkamme lähihoitajille >>

Katso avoimet kesätyöpaikkamme >>

Lue myös:

Mitä voimme sinulle opiskelijana tarjota >>

Näin voit edetä urallasi lähihoitajana >>   

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä