Kädentaidot arvossa – Sari Saven valmisti aktiivipäiväpeiton muistisairaille

22.06.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Kädentaidot arvossa – Sari Saven valmisti aktiivipäiväpeiton muistisairaille

Esperin Hoivakoti Santaholman iäkkäillä muistisairailla on käytössä aktiivipäiväpeitto: pöydän päälle aseteltava kierrätysmateriaaleista valmistettu kangas, jossa on jos jonkinnäköistä sorminäppäryyttä vaativaa tekemistä.

Sari Saven pääsi toteuttamaan artesaanitaustaansa myös Esperissä. Ajatuksen virikepeittoon hän sai Pinterestistä ja ideoi siitä omanlaisensa.

Haukiputaalla sijaitsevassa Santaholmassa Sari työskentelee keittiössä ja pyykkihuollossa. Esperissä hän on työskennellyt 1,5 vuotta.

”Tuntuu, että olen löytänyt paikkani”, Sari toteaa. Ennen Esperille tuloaan hän toimi pitkään koulussa ja lasten ja nuorten parissa. Hän toimi vanhempiensa omaishoitajina ja sai siitä kipinän jatkaa iäkkäiden auttamista.

”Toivon että voin olla täällä eläkeikään saakka”, Sari toteaa.

”Se kyllä puolestani onnistuu”, Esperin hoivakoti Santaholman johtaja Juhani Luomala huikkaa olan takaa ja kehuu Sarin upeita organisointitaitoja.

Iäkkäät tutustuivat pöytäliinaan ensi alkuun varovaisesti. Joku totesi tehtävät haastavaksi, toinen ihasteli kauniiksi. Sari työstä virikepeittoa kuukauden päivät, toinen vastaava saattaisi syntyä jopa parissa, kolmessa päivässä.

Sari on vahvasti käsityöihminen ja hän on opiskellutkin artesaaniksi Oulun Pikisaaressa. Tämä puoli on kuitenkin jäänyt vahvaksi harrastukseksi, mutta Sari on iloinen, että hän voi myös Esperillä hyödyntää tätä osaamista.

Sari on vapaa-ajallaan tehnyt muun muassa parikymmentä tonttua, jotka ovat olleet näyttelyssä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Suunnitteilla on, että Santaholman koti saisi myös Esperin mariannekuosiset tontut jouluksi.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä