Kati Rönkkö Iisalmesta palkittiin arvostetuimpana esihenkilönä

10.10.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Kati Rönkkö Iisalmesta palkittiin arvostetuimpana esihenkilönä

Esperi palkitsi vuoden onnistujia esihenkilöpäivillä Tampereella syyskuun lopussa. Vuoden arvostetuin esihenkilö -palkinnon sai Esperi Koti Hopeisen Kuun yksikönpäällikkö Kati Rönkkö. Hän on perinyt johtamisfilosofiansa yrittäjä-vanhemmiltaan, jotka opettivat, että työntekijä on aina ykkönen”.

Kati Rönkkö vakuuttaa, että hänessä ei ole mitään erikoista. Hänen kertoo ”vain tekevänsä hommansa." Lopputulos on silti vertaansa vailla: Esperi Koti Hopeisen Kuun ei ole vuosiin tarvinnut ilmoitella avoimista tehtävistä, sillä kodin henkilöstö pysyy ja voi hyvin. Myös kodin asukastyytyväisyys on huippuluokkaa: 4,3/5.

Kehittäjä ja kuuntelija

Kati tuli Hopeiseen Kuuhun keväällä 2018, jolloin mielenterveyskuntoutujien koti etsi esihenkilöksi kehittäjää. Koti oli juuri siirtynyt Esperille ja se kaipasi uusia tuulia.

”Uskon vahvasti keskustelun voimaan, ja siihen että parhaat tavat toimia löytyvät aina henkilöstön kanssa yhdessä”, Kati sanoo. ”Yritän itse esihenkilönä olla läsnä, eikä mikään työ ole niin pieni, ettenkö olisi siinä valmis auttamaan”, hän lisää.

Hopeisessa Kuussa on 15 ympärivuorokautisen asumisen paikkaa mielenterveyskuntoutujille sekä 5 paikkaa kevyempää tukea tarvitseville. Koti sijaitsee Iisalmessa. Tällä hetkellä kaikki kodin asukaspaikat ovat täynnä.

”Hopeinen Kuu tuntuu omalta kodilta meille kaikille. Toimimme yhdessä kuin perhe, jossa omille halutaan vain hyvää”, Kati kertoo. ”Työmme ei ole fyysisesti raskasta, mutta henkisesti kylläkin. Siksi säännöllisin väliajoin kokoonnumme muutamaksi tunniksi juttelemaan ja pohtimaan asioita yhdessä. Näin pidämme huolen siitä, että kenenkään ei tarvitse pohtia asioita yksin. Nämä yhteiset hetket ovat tärkeitä sekä nuorille työntekijöillemme että myös meille vähän iäkkäämmille”.

Viime aikoina Kati on myös ollut mukana tukemassa Esperin muita yksiöitä kehitystyössä. Hänen mielestään kotien ei useinkaan kannattaisi jäädä pohtimaan menneitä, vaan pitää katseensa tulevaisuudessa.

”Historiaa emme voi muuttaa, mutta tulevaisuus sen sijaan on pitkälti omissa käsissämme”, Kati muistuttaa. ”Muille esihenkilöille sanoisin, että olkaa läsnä ja kuunnelkaa työntekijöitänne."

Lopuksi vuoden arvostetuin esihenkilö kiittää vilpittömästi saamastaan tunnustuksesta. ”Hopeinen Kuu on pieni yksikkö, kaukana pääkaupunkiseudun vilskeestä. Lämmittää mieltä, että kotimme hyvä työ on kuitenkin huomattu."

Hyvää Maailman mielenterveyspäivää!

Tänään 10.10.2023 Hopeisessa Kuussa, kuten muissakin Esperin Mielenterveyspalveluiden kodeissa, vietetään Maailman mielenterveyspäivää teemalla Mielenterveys on jokaisen oikeus. 

Lue myös aikaisempi uutisemme: Esperi valitsi vuoden onnistujat 

Kuvassa Kati Rönkkö kollegoittensa ympäröimänä. 

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä