Keikkatyöhön vai vakkariksi?

19.07.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Keikkatyöhön vai vakkariksi?

5 syytä, miksi lähihoitajan kannattaa harkita vakituista työsuhdetta jo uran alussa.

Vastavalmistuneena lähihoitajana haluat ehkä nähdä erilaisia työpaikkoja, asiakasryhmiä ja työyhteisöjä, jotta osaat valita erilaisten työpaikkojen kirjosta sinusta itsestäsi omalta tuntuvan työpaikan. Oletko sen sijaan pohtinut, mitä etua sitoutuminen pidempään työsuhteeseen toisi elämääsi jo urasi alkuvaiheessa? Tässä artikkelissa vinkkaamme sinulle viisi näkökulmaa, joita et ole ehkä tullut ajatelleeksi lähihoitajan vakituisesta työstä aiemmin.

#1 Psykologinen turvallisuuden tunteesi vahvistuu

Hoitoalalle tullessa kannattaa antaa uuden työn aloitukselle aikaa, jotta pääset kunnolla perehtymään työpaikkasi arkeen. Jo vuodessa tai puolessa vuodessa ehdit tutustua syvällisemmin yksikkösi asukkaisiin, työkavereihin ja talon toimintatapoihin. Kun talo tulee sinulle tutuiksi, saavutat nopeasti palkitsevalta tuntuvan hallinnan tunteen työssäsi.

Siten pystyt hahmottamaan kokonaisvaltaisemmin, mihin suuntaan työpaikkasi on kehittymässä ja millaisia uramahdollisuuksia se voisi sinulle tulevaisuudessa tarjota. Samalla alat tunnistaa sinulle itsellesi tärkeitä asioita, jotka auttavat sinua viihtymään ja jaksamaan lähihoitajan työssä.

#2 Voit suunnitella elämääsi pidemmälle

Moni lähihoitaja mainitsee keikkatyön parhaina puolina vapauden valita työpaikkansa ja -vuoronsa. Jos kuitenkin haluat suunnitella elämääsi eteenpäin ilman epävarmuutta tulevista työvuoroista, vakituinen hoitoalan työ saattaa itse asiassa sopia sinulle keikkatyötä paremmin.

Vakituinen lähihoitajan työ auttaa sinua suunnittelemaan sinusta tärkeältä tuntuvaa tekemistä rakkaiden harrastustesi ja läheistesi kanssa, kun jo viikkoja aikaisemmin tiedät vapaapäiväsi. Toistaiseksi voimassa oleva työsuhde tarkoittaa lisäksi säännöllisiä tuloja. Säännöllinen palkanmaksu tuo elämääsi turvallisuuden tunnetta ja auttaa sinua suunnittelemaan henkilökohtaista talouttasi.

Samalla tulet viettäneeksi myös palkallisia lomajaksoja, joiden avulla jaksat tehdä hoitotyötä pidemmänkin aikaa. Ei kuulosta lainkaan hullummalta, eihän?

#3 Pystyt vaikuttamaan työhösi laajemmin ja pitkäjänteisemmin

Lähihoitajana vakituinen työsuhde antaa sinulle tilaisuuden ottaa puheeksi ja kehittää niitä asioita, joiden toivoisit arjen työssäsi muuttuvan. Pääset suunnittelemaan yksikkösi toimintaa ja ammentamaan ilahduttavaa osaamistasi asukkaiden yhteiseksi iloksi mielekkään toiminnan parissa  – oletpa sitten kokkausintoinen kulinaristi tai vaikkapa innokas taidemaalari!

Kun tunnet yksikkösi asukkaat syvemmin, näet oman työsi kädenjäljen järjestämissäsi aktiviteeteissa tai asukkaiden toimintakyvyn arvioinnissa ja voinnin seurannassa.

Lue tästä, kuinka lähihoitaja Miia on osallistunut hoitotyön kehittämiseen Esperin Tilkan ryhmäkodissa

#4 Varmistat ammatillisen kehittymisesi

Pidemmässä työsuhteessa esihenkilösi oppii tuntemaan vahvuutesi ja osaamisesi. Tiedät myös itse, mitä sinulta odotetaan, ja työsi saa selkeät tavoitteet. Kun esihenkilösi seuraa kehittymistäsi ja antaa sinulle palautetta, sinä saat arvokkaan tilaisuuden kehittyä toivomaasi suuntaan.

Myöhemmin perushoitotyön sujuessa voit halutessasi ottaa lisää vastuuta, kuten kouluttautua esimerkiksi yksikkösi saattohoitovastaavaksi tai opastaa hoitoalan opiskelijoiden harjoittelua työpaikallasi.

Lue, millainen lähihoitajan ja esihenkilön suhde voi parhaimmillaan olla

#5 Sinusta tulee tärkeä ihminen monelle asukkaalle ja asukkaan läheiselle

Vakituisessa työssä pääset tärkeäksi osaksi asukkaidemme päivittäistä elämää. Kuulet ainutlaatuisia tarinoita ja kokemuksia, joita asukkaamme kertovat vain läheisimmille tutuilleen. Monien hoitajiemme palkitsevimpia työelämän kokemuksia ovatkin hetket, joina he ovat saaneet toimia asukkaiden ja heidän läheistensä luotettuina ja lämminhenkisinä auttajina vaikeissakin elämäntilanteissa, kuten saattohoidossa.

Vakituisessa työsuhteessa esimerkiksi kehitysvammapalveluiden asiakkaidemme kanssa pääset aivan uudelle syvyydelle asukkaidemme kanssa. Sinä voit tuntea olevasi tärkeä henkilö heidän elämässään pystyessäsi tarjoamaan kehitysvammaiselle nuorelle normaalin arjen, jossa luot turvallisuuden ja pysyvyyden tunnetta.

Miltä vakituinen lähihoitajan työ kuulostaisi sinusta?

Katso avoimet työpaikkamme

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä