“Kiitos kun olet juuri tuollainen kuin olet“ – Julian ja Jennin työkaveruus Esperillä muuttui ystävyydeksi

27.11.2023
Etusivu > Ajankohtaista > “Kiitos kun olet juuri tuollainen kuin olet“ – Julian ja Jennin työkaveruus Esperillä muuttui ystävyydeksi

Kehuja on ihana kuulla ja antaa, mutta kiireessä ne jäävät usein sanomatta. Esperi Koti Koppelon monipalvelutyöntekijä Julia ja tiimivastaava Jenni ottivat hetken aikaa työpäivän lomassa ja kertoivat toisilleen, mikä merkitys toisella on niin itselle, asukkaille kuin koko työyhteisölle.

Miksi uskot, että asukkaat pitävät työkaveristasi?

“Jenni on iloinen ja asukkaat huomioon ottava. Hän menee aina asukkaan luokse ja kysyy mitä kuuluu. Jenni on aidosti kiinnostunut heistä ja heidän elämästä“, Julia sanoo.

“Julialla on mahtava huumorintaju ja hän on tosi iloinen – se näkyy asiakastyössä ja asukkaat lähestyvät Juliaa sen ansiosta helposti“, Jenni hymyilee.

Mikä on ensimmäinen muisto työkaveristasi? 

“Muistan kivan fiiliksen, kun Jenni teki ensimmäisiä keikkavuoroja yksikössämme ja touhusimme yhdessä keittiössä“, Julia muistelee hymyillen.

“Ihan ensimmäisenä päivänäni vakituisena työntekijänä Julia tuli heti toivottamaan tervetulleeksi halauksin!“, Jenni iloitsee. 

Mitä työkaveri tuo teidän työyhteisöön? 

“Jenni tuo meille uusia tuulia, iloa ja energiaa“, Julia toteaa.

“Kun Julia on työvuorossa, työporukka on täynnä iloa, hymyä ja naurua“ , Jenni jatkaa.

Minkä työkaverin taidon haluaisit itsellesi? 

“Vaikka pommi räjähtäisi vieressä, Jenni pysyy tyynen rauhallisena! Juuri tämän vuoksi olemme niin hyvä tiimi!“, Julia naurahtaa.

“Julia on huikea kokki ja mausteiden käyttäjä!“, Jenni vinkkaa.

Kerro joku mieleen jäänyt kohtaaminen työkaverin ja asukkaan kanssa?

“Jenni sai erään hieman hiljaisemman ja sulkeutuneemman asukkaan poistumaan omasta kuorestaan“, Julia kertoo.

“Monet Julian järjestämät kauneudenhoitohetket. Julia on tosi hyvä ja luonteva näissä. Itsellenikin tulee fiilis, että haluan sinun manikyyriin!“, Jenni hymyilee.

Yhteinen hauska kommellus?

“Kaikki vitsailut! Ollaan Jennin kanssa ihan samalla aaltopituudella“, Julia nauraa.

“Yksi tietty kauppareissu tulee mieleen. Eräänä vähän huonona päivänä, kun olin unohtanut lompakonkin kotiin, kävimme yhdessä kaupassa ja sinä maksoit minun aamupalan ja energiajuoman“, Jenni muistelee.   

Mistä pienestä tai isosta asiasta haluaisit sanoa toiselle kiitos? 

“Kiitos Jenni, kun piristät päivääni. On aina ihana tulla töihin, kun tiedän että olet myös työvuorossa“, Julia hymyilee.

“Kiitos Julia, kun olet juuri tuollainen kun olet. Olet tosi tärkeä työystävä“, Jenni katsoo Juliaa hymyillen takaisin.

Juttutuokion päätteeksi Jenni ja Julia toteavat yhdestä suusta että kehujen antaminen sekä niiden kuuleminen tuntui ihanalta. Kumpikin koki, että kehuja tulee ihan liian vähän sanottua ääneen ja toisen kehuminen oli jopa hieman jännittävää aluksi.  

“Tämä hetki oli molemmille hyvä muistutus siitä, että meidän kaikkien pitäisi jakaa positiivisia juttuja toisille, vaikka arjen kiireet monesti vievät mennessään“, Jenni ja Julia pohtivat ja halaavat lämpimästi. 

Esperi Koti Koppelo on avautunut helmikuussa 2022. Koti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (autettua asumista) kehitysvammaisille henkilöille. Keravalla sijaitseva Koppelo on turvallinen ja lämminhenkinen koti, johon omaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita. Kodissa on tarjolla yhteensä 19 asukaspaikkaa keskivaikeasti ja vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan myös päivätoimintaa. Tutustu kotiin täältä!

Mediadesk (ark. 9-16)
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä