Kiitos vuodesta 2023!

18.12.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Kiitos vuodesta 2023!

Uskomme pitkäjänteiseen laadukkaaseen työhön. Turvallinen koti, viihtyisä tunnelma ja hyvä ruoka ovat tärkeitä asukkaittemme hyvän arjen varmistamisessa.

Sydämellinen kiitos kuluneesta vuodesta ja viesteistä, joita olemme saaneet montaa eri kautta ympäri vuoden. Kiitos, että olette jaksaneet välittää ja kiitos, että olette käyneet kodeissamme omaisianne tervehtimässä. 

Myös minulle ja työkavereilleni on kunnia asia vierailla Esperin kodeissa. Kohtaamiset asukkaittemme kanssa vuoden aikana ovat olleet monella tapaa mieleenpainuvia ja heidän kertomansa tarinat, jotka monesti sisältävät sekä surua että iloa, ovat hyvin koskettavia. Mikään tarina ei ole samanlainen kuin toinen, ja on kunnia päästä kuulemaan niitä. 

Ymmärrämme, että aina kodissa käyminen ei onnistu. Silloin apua tilanteeseen voi tuoda OmaEsperi-työkalu, jota kautta kotimme voivat välittää kuvia ja videoita kodissamme asuvasta rakkaastanne ja hänen arjestaan. Suurin osa kodeistamme kertoo kodin elämästä verkkosivuillamme Kodin kuulumisissa ja tämän lisäksi myös sosiaalisessa mediassa. Näitäkin kanavia pitkin läheisten on mahdollista seurata kotiemme aktiivista arkea. 

On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttelymme, joka kertoo Esperin hoitajista ja heidän työstään, on kiertänyt tänä vuonna ympäri Suomea. Valokuvanäyttely on saanut paljon positiivista huomiota – eikä ihme, sillä se välittää mielestäni paljon totuudenmukaisemman kuvan hoitotyöstä kuin se, jonka yleisö saa median kautta. Näyttelyn tarinat ovat hoitajien itsensä kertomia. On tärkeää, että välitämme hoitotyöstä sellaisen kuvan nuorille, että se kannustaa heitä jatkossakin hakeutumaan hoitoalalle ja opiskelemaan lähi- ja sairaanhoitajiksi tai sosionomeiksi. 

Mennyt vuosi on tuonut mukanaan muutoksia, joista jotkut saattavat huolestuttaa. Vastuu sote-palveluiden tuottamisesta on siirtynyt yli 300 kunnasta 21 uudelle hyvinvointialueelle. Keskustelua on käyty vilkkaasti ja huolimatta kaikista annetuista lupauksista ja toiveista, monille on saattanut herätä huoli lähipalvelujen jatkumisesta. 

Kokonaisuutena tehty suuri muutos on sujunut mielestäni hyvin. Esperi on vuoden aikana käynyt lähes kaikkien hyvinvointialueiden päättäjien luona ja kuullessamme säästötavoitteista olemme toistaneet viestimme: uskomme pitkäjänteiseen laadukkaaseen työhön ja siihen, että hoitotarpeisiin vastaamiseksi, meillä on oltava riittävästi henkilöstöä.

Esperi on vuoden aikana tehnyt päätöksiä ympäristöstrategiastaan. Ensi vuonna hiilidioksidipäästöjen odotetaan Esperillä vähenevän vähintään 20 % ja vuoteen 2030 mennessä tulemme vähentämään kasvihuonekaasupäästöjämme 80 %. Turvallinen koti, viihtyisä tunnelma ja hyvä ruoka ovat tärkeitä asukkaittemme hyvän arjen varmistamisessa. Päästöjen saavuttamista ei tulla tekemään asukkaittemme asumismukavuuden kustannuksella!

Monet teistä ovat olleet myös minuun suoraan yhteydessä jonkin huolta aiheuttaneen asian tai tapahtuman johdosta, mutta monesti myös myönteisen palautteen tai parannusehdotuksen vuoksi. Kaikki palaute on tervetullutta! Esperi toteuttaa vuosittain asukas- ja läheistyytyväisyyskyselyn. Syksystä 2022 lähtien kussakin kodissa on ollut esillä myös kodin oma QR-koodi, jonka avulla läheiset voivat antaa palautetta ympäri vuoden. Tuoreet tulokset kertovat, että kotiemme asukkaat ja heidän läheisensä ovat yhä tyytyväisempiä toimintaamme. 

Esperin ja Sagan henkilökunta tekee upeaa työtä. Kun vieraillette kodissamme, kertokaa omista kokemuksistanne. Myös ensi vuonna teemme kaikkemme lisätäksemme kotiemme asukkaiden tyytyväisyyttä omaan arkeensa. 

Toivon, että vuodenvaihteen juhlapyhät tuovat arkeenne odotetun hengähdystauon ja samalla yhteistä aikaa perheen ja rakkaittenne parissa. Olette lämpimästi tervetulleita vierailemaan Esperin kodeissa ja Saga-palvelutaloissa ympäri Suomen!

Oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta – ja kiitos. 

Lue kirje ruotsiksi täältä: Tack för Ã¥ret 2023!

Lue myös uutinen: Jouluna 2023 lahjoitamme nuorten mielenterveystyöhön.

Stefan Wentjärvi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stefan Wentjärvi 
toimitusjohtaja

Katso Esperi-konsernin johtoryhmän joulutoivotukset videolta (1:08)

Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.
Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä