Kohti unelmatyötä

03.08.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Kohti unelmatyötä

Moni nuori on tänäkin kesänä ottanut ensiaskeleitaan työelämässä. Lukiota käyvälle Jussi Paanaselle unelma on askeleen lähempänä toteutumista, kun kesätyö hoitoalalta löytyi Esperi Koti Männistöstä. 

Esperi työllistää vuosittain satoja opiskelijoita ja yksikömme tarjoavat monille ensimmäinen kosketuksen työelämään. Esimerkiksi vuonna 2019 tarjosimme työpaikan 474 opiskelijalle. Yksi heistä on lukiolainen Jussi Paananen, joka työskentelee tällä hetkellä Esperi Koti Männistössä.

Jussi kertoo työskennelleensä keikkalaisena Haapajärvellä sijaitsevassa Esperi Koti Männistössä vuoden verran ja tänä kesänä hän on toiminut samassa paikassa kesätyöntekijänä. “Parasta työssä on ehdottomasti, kun on pystynyt parantamaan silminnähden jonkun mieltä tai oloa“, Jussi kertoo.

Tällä hetkellä Jussi toimii yksikössä hoiva-avustajan roolissa. Hän ei osallistu esimerkiksi lääkehoitoon tai hoitoalan ammattiosaamista vaativiin työtehtäviin. Käytännön työhön liittyy asukkaiden avustamista arkisissa askareissa, kuten peseytymisessä, ruokailuissa tai liikkumisessa. Jussi osallistuu myös toimintahetkien vetämiseen ja hoivakodin arkiaskareisiin, kuten keittiössä työskentelyyn. “Sunnuntaisin on esimerkiksi bingo-päivä ja käydään lenkkeilemässä“, Jussi tuo esiin.

Hoitoala tulevaisuuden haaveena

Hoitoalalla työskentely on ollut Jussin haaveissa jo pidempään. “Erityisesti kiinnostaisi akuuttityö esimerkiksi ensihoitajana ja miksei myös muukin hoitotyö“, Jussi kertoo.

Esperi Koti Männistössä työskentely on tuntunut Jussista mielekkäältä ja Esperillä työskentely on yllättänyt hänet positiivisesti. “Mediasta on saanut kuvan, että täällä olisi hirveän kiireistä ja asukkaita laiminlyötäisiin. Yhdellä lauseella tiivistäen on tullut kuva, että täällä ei välitettäisi. Olen kuitenkin huomannut, että kodissa jokaista asukasta kohdellaan yksilönä ja asukkaat saavat sen tuen sekä hoivan, mitä tarvitsevat“, Jussi kuvaa. 

Hyvä työyhteisö saa kiitosta

Työyhteisö on Jussin mukaan helposti lähestyttävä sekä rento. Hän kertoo saaneensa tarvitsemansa avun ja opastuksen sekä päässeensä  ammattitaitoiseen työyhteisöön hyvin sisälle. Toiminnan selkeys saa  myös kiitosta. “Informaatio kulkee ja palkka tulee ajallaan“, Jussi naurahtaa.

Tulevaisuudessa edessä on vielä lukion loppuun saattaminen. Keikkalaisena Jussi toivoo voivansa jatkaa edelleen ja tästä onkin keskusteltu alustavasti. “Olen jo ilmoittanut, että olen tarvittaessa käytettävissä myös loma-aikoina“, Jussi toteaa hymyä äänessään.
 

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä