Läheisemme saa hyvää hoivaa Esperin Hoivapalvelukeskus Tilkassa

12.10.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Läheisemme saa hyvää hoivaa Esperin Hoivapalvelukeskus Tilkassa

Hoivakotiin siirtyminen on aina iso päätös ja tuo esille sen, kuinka hyvin yhteiskunnassamme on turvaverkot rakennettu elämän eri tilanteita varten. Läheisemme ovat olleet asukkaina Esperin Tilkan yksiköissä, kuten Tilkantaiassa ja Tilkantuvassa, jo useamman vuoden ajan. Olemme seuranneet Esperiin liittyvää uutisointia (HS 23.8. ja MOT 1.10.2020) ja haluamme tuoda mielipiteemme esille omaisten näkökulmasta.

Hoivakotia kuvaa hyvin sanat rauhallinen ja turvallinen ympäristö. Henkilöstö on ystävällistä, ammattitaitoista ja osaavaa. Henkilöstön monikulttuurisuus näkyy rikkautena; siinä missä sanat eivät riitä/ toimi, asenne hoivatyöhön ja empaattisuus auttavat.

Käsityksemme omaisemme hoidosta on se, että hän saa hyvää hoivaa (pesut, ruokailut, päivälevot hoituvat ja vaatteet ovat puhtaat). Asiakkaita kohdellaan yksilöinä, välillä hiuksissa on papiljotit, hienot kampaukset ja kynnet on lakattu. 

Omaisemme on rauhallinen ja tyytyväinen oloonsa. Selvästi hän kokee olonsa turvalliseksi. Hän ei ole ahdistunut eikä hän kaipaa muualle – halua pois. Ja hän menee mielellään hoivakotiin takaisin, kun olemme korona-aikana tavanneet ulkona.

Omaiseni oli melkein viisi vuotta samalla osastolla ja alusta lähtien sain kuulla, miten häntä huomioidaan yksilönä.

Ruoka oli hyvää, sitä oli riittävästi – näin hänen omin sanoin. Hän oli aina siisti kuten huonekin, peseytymiset ja vaatehuolto hoituivat säännöllisesti – sen saatoin itse todeta viikoittaisilla käynneilläni.

Korona-aikana ei tapaaminen onnistunut (omaiseni oli jo silloin vuodepotilaana) jolloin sain viestejä ja soittoja, että kaikki on hyvin.

Saattohoidon alkaessa heinäkuussa myös minua tuettiin kaikin tavoin ja loppuun asti hän sai kokea huolenpitoa ja arvokasta kohtelua tuttujen hoitajien hoidossa.

Muistisairaus on aina myös meidän omaisten elämässä hämmentävä asia, läheinen voi muuttua täysin toiseksi eikä yhteistä kieltä löydy. Silloin korostuu rauhallinen ja kunnioittava huolenpito. Tätä kaikkea omaiseni sai osastolla ja koki sen omaksi kodikseen.

Esperi tekee ja on tehnyt paljon hoivakotien kehittämiseksi. Myös omaisten mielipiteitä kuullaan. Kehittämistä löytyy aina mutta mikä tärkeintä, omaisten näkökulmasta asiat ovat hyvin.

Toivomme Esperin henkilöstölle jaksamista ja haluamme kiittää, että he ovat mahdollistaneet läheisillemme välittävän ja turvallisen paikan asua.

 

Leila Pohjolainen, Marjut Törhönen Paananen, Jouko Sipilä
Hoivapalvelukeskus Tilkan asukkaiden läheiset

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä