Kolme vinkkiä, joista tiedät sopivasi hoitoalalle

16.05.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Kolme vinkkiä, joista tiedät sopivasi hoitoalalle

Irmeli Sammalkangas tekee lähihoitajan työtä tahdosta auttaa ja olla lähellä ihmistä. Juuri sitä Irmeli saa toteuttaa ikäihmisten parissa Esperin Hoivakoti Kellokkaassa. Lähihoitajan vaihteleva työarki, ihmiskohtaamiset ja auttamisen ilo saavat hänet viihtymään hoitoalalla vuodesta toiseen. Irmeli kertoo, että hoitoala on hänelle sydämen uravalinta, joka on ilman muuta kannattanut.

Harkitsetko hoitoalaa? Irmeli vinkkaa 3 asiaa, joista hän tiesi olevansa sopiva henkilö hoitotyöhön jo nuorena. 

#1 Halu auttaa ihmisiä kumpuaa syvältä sisimmästä

Millään muulla alalla ei olla niin lähellä ihmistä kuin hoitoalalla. Se tekee lähihoitajan työstä Esperillä erityisen merkityksellistä Irmelille. Irmelille halu auttaa ihmisiä kumpuaa syvältä sisimmästä, ja teki uravalinnasta helppoa jo 15 vuotta sitten. Hoitoala oli hänelle ainoa oikea reittivalinta. 

“Jo nuorempana tiesin haluavani tehdä työtä, jossa saisin auttaa ihmisiä. Hoitotyössä tämä toteutuu aika täydellisesti”, Irmeli sanoo. 

Irmeli kertoo, että hoitotyössä hän tuntee olevansa tarpeellinen toiselle ihmiselle. Se, että näkee auttamisen merkityksen ikäihmisessä, on Irmelille paras palkinto hoitotyössä. 

                                            Koskaan ei tarvitse stressata, että työt loppuisivat.”

“Se, että saan auttaa ja näen asukkaan voivan hyvin, on suurin kiitos itselleni tässä työssä”, Irmeli kertoo. 

#2 Taito kohdata ja kommunikoida näkyvät hoitotyössä

Irmeli kohtaa hoitotyössä erilaisia ihmisiä päivittäin, ja jokainen kohtaaminen on omanlaisensa. Siksi vuorovaikutustaidot nousevat arvoon arvaamattomaan. Irmelin mukaan taito kommunikoida erilaisten persoonien kanssa punnitaan nimenomaan hoitotyössä. 

“Yksi tärkeimmistä tarvitsemistani taidoista tässä työssä on vuorovaikutustaidot. Tapaan päivittäin ison joukon erilaisia persoonia: asukkaita, asukkaiden omaisia ja tiimikavereitani. Kohtaaminen ja kommunikointi ovat erilaista jokaisen kanssa”, Irmeli kertoo.

Ilo kohdata sinut on Esperillä hoitotyötä ohjaava arvo, joka näkyy konkreettisena myös Irmelin työarjessa. Irmeli on Kellokkaan asukkaille läsnä oleva hoitaja, joka antaa kohtaamisille aikaa. Empaattinen asukaskohtaaminen tuo myös Irmelille itselleen onnistumisen iloa. 

“Se, että voin kohdata asukkaitamme rauhassa ajan kanssa, antaa minulle mahdollisuuden auttaa heitä parhaani mukaan”, Irmeli summaa.

#3 Varma työpaikka ja arjen vaihtelevuus ovat toisiaan täydentävä kombo

Vaihtelevat työpäivät ovat Irmelille hoitoalan yksi parhaimmista puolista. Irmeli nauttii lähihoitajana vuorotyöstä, joka tuo tullessaan vaihtelua arjen rytmiin ja elämän menoihin. Se on työarjen luksusta Irmelille.

“Vuorotyö antaa joustoa. Tykkään siitä, että elämänrytmissä on vaihtelua.”         

“Vuorotyö antaa joustoa elämään. Tykkään siitä, että elämänrytmissä on vaihtelua ja arkipäivinäkin saattaa olla vapaata”, Irmeli sanoo. 

Varma työpaikka hoitoalalla tuo Irmelille mielenrauhaa ja elämän vakautta. Irmeli kertoo, että hänen ei tarvitse ikinä murehtia, että työt loppuisivat. Esperi kulkee myös työntekijän mukana eri elämäntilanteissa. Ei ole suinkaan epätavallista, että elämän viedessä esimerkiksi toiselle paikkakunnalle, ura Esperillä jatkuu. 

“Koen, että lähihoitajana minulla on varma työpaikka Esperillä. Koskaan ei tarvitse stressata, että työt loppuisivat, vaikka elämäntilanteeni muuttuisi”, Irmeli iloitsee. 

Lue myös: 

Millaisia mahdollisuuksia Esperi tarjoaa hoitoalan ammattilaisille työuran ja elämän erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin?

Liaa vaihtoi alaa ystävän suosituksesta – lähihoitajan työ Esperillä vakautti arjen 10 vuotta sitten

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä