Krista Pärmäkosken päivä esperiläisenä: “Hoivatyötä kannattaa kokeilla”

19.07.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Krista Pärmäkosken päivä esperiläisenä: “Hoivatyötä kannattaa kokeilla”

Esperi Hoivakoti Teponkartano Seinäjoella sai päivän ajaksi uuden jäsenen, kun Krista Pärmäkoski puki raitapaidan päälleen ja tuli mukaan henkilöstön rinnalle hoivatyöhön. Päivä oli mieleinen kaikille, mutta etenkin asukkaille, jotka pääsivät tutustumaan maastohiihtäjään päivän aikana.

Krista Pärmäkosken päivä Teponkartanossa käynnistyi asukkaiden lounashetkestä. Kristan tehtävä oli avustaa asukkaiden ruokailun aikana ja rupatella heidän kanssaan kuulumisista. Mielenkiintoisia tarinoita vaihdettiin urheilusta ja hiihdosta, sekä kaikesta muustakin. Lounaan jälkeen oli osa henkilöstöstä pääsi tauolle ja silloin Krista kanssa juteltiin päivän kulusta. Työntekijät kertoivat Kristalle mielellään omista työtehtävistään ja työstään hoivakodissa.

Työn monipuolisuus yllätti 

”Tulin tänne Teponkartanoon, koska halusin nähdä, minkälaista arki on Esperi hoivakodissa. Halusin päästä kokemaan hoivatyön esperiläisen silmin”, Krista kertoo. Päivän aikana Teponkartano työpaikkana ja hoiva-alan työnkuvat kirkastuivat ja päivän päätteeksi oli nähty ja koettu kaikenlaista uutta. ”Tiesin, että työ on vaativaa, mutta sen monipuolisuus ehdottomasti yllätti.”

Kristalle päivän suurin haaste päivän oli se, että häneltä puuttui aiempi kokemus. ”Yksittäisiä yllättäviä tilanteita tuli eteen monta, enkä tiennyt, kuinka reagoida niihin. Kaikkiaan koen kuitenkin, että selvisin päivästä hyvin”, Krista sanoo.  

Mukavan päivästä teki kohtaamiset asukkaiden ja työntekijöiden kanssa. ”Päivän parhaita hetkiä on ollut, kun on saanut halauksia ja sellaisia kivoja juttutuokioita”, Krista kertoo.  

Teponkartanon työyhteisö otti Kristan avosylin vastaan ja Krista kiitteli lämminhenkistä työporukkaa ja apua, jota hänelle tarjottiin päivän mittaan. ”Tämä työyhteisö on ollut ihan mieletön, ja he ovat töissä täällä hyvällä fiiliksellä”.

“Jos yhtään miettii, että sopisiko hoitoalalle, niin kannattaa kokeilla” 

Krista kehottaa jokaista alasta kiinnostunutta kokeilemaan hoitoalaa. ”Jos yhtään miettii, että sopisiko hoitoalalle, niin kannattaa kokeilla. Tämä on sellainen ala, jossa töitä riittää”, hän sanoo.  “Jo yhden päivän perusteella uskallan sanoa, että hoitotyö voi olla raskasta, mutta uskon, että työtehtävät oppii. Tärkeintä on tuntea asukkaat, sillä silloin työ helpottuu ja työstä tulee palkitsevaa”.  

Miksi sitten Krista lähti yhteistyöhön Esperin kanssa? ”Suomessa on tärkeää panostaa ikäihmisten terveyteen ja elinoloihin. Esperi on kertonut, että se haluaa olla yksi Suomen parhaista hoiva-alalla. “Yhteistyön kautta olen saanut kivoja kokemuksia vieraillessani kodeissa ja täältä lähtee aina hymy huulilla pois”, Krista toteaa. “Määrätietoinen ote jatkuvaan parantamiseen ja jaetut arvot tekevät Esperistä minulle luontevan kumppanin”.

Aurinkoinen ja lämmin sää veti puoleensa ja Krista lähti vielä iltapäivällä asukkaiden kanssa pienelle kävelylle. Sitten juotiin yhdessä kahvit ja Kristan työpäivä alkoi olla lopuillaan. Mukaan työpäivästään Teponkartanossa Krista sai ihania muistoja sekä paljon uusia kokemuksia.

Lisätietoja

Tutustu verkkosivuillamme Esperi Hoivakoti Teponkartanoon

Lue Esperin vastuullisuusraportti 2022

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä