Lähihoitaja Rebekka Riekkisen ei tarvitse tinkiä hoitotyön laadusta kiireen vuoksi

09.03.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Lähihoitaja Rebekka Riekkisen ei tarvitse tinkiä hoitotyön laadusta kiireen vuoksi

Esperin tekemät satsaukset sujuvampaan arkeen antavat lähihoitaja Rebekka Riekkiselle edellytykset keskittyä olennaiseen: laadukkaaseen hoitotyöhön. Esperi Koti Vuokon lähihoitaja-tiiminvetäjä Rebekka saa tehdä hoitotyötä murehtimatta aikapaineesta, jonka kanssa hoitoalalla monesti tasapainotellaan. Esperillä hoitajien tarpeita kuunnellaan ja toiveita toteutetaan pienillä ja suurilla arjen satsauksilla. 

Millä tavoin hoitajien arjesta tehdään parempaa Esperillä? 

Tukityöntekijä tuo hoitajien arkeen rauhaa

Rajallinen hoitotyöhön käytettävissä oleva aika lienee tuttu juttu monelle hoitoalalla työskentelevälle. Paineen tuntua voivat luoda esimerkiksi hoitotyön ulkopuoliset askareet, kuten tiskit ja pyykkihuolto. Ne veivät aikaisemmin ison siivun myös Rebekan työpäivistä. Tasapainottelu niin sanotun välittömän ja välillisen hoitotyön välillä sai Rebekan huolen nousemaan pintaan.

“Itse haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin. Kiireisen arjen keskellä se voi hoitoalalla tuntua joskus mahdottomalta. Muun muassa keittiöaskareisiin voi kulua yllättävän paljon aikaa ja se on aina pois hoitotyöstä, eli siitä tärkeimmästä”, Rebekka pohtii.

Rebekka kiittelee Esperin tekemiä ratkaisuja sen eteen, jotta hoitotyöntekijät voisivat talossa välttyä tältä arjen paineelta, ja keskittyä laatuhoivan tarjoamiseen.

”Tuntuu, että meidän hoitajien ääni on täällä todella tärkeä.”

Esperin ratkaisu tilanteeseen on niin kutsuttu tukityöntekijä. Hän toimii hoitajien auttavana kätenä Esperin hoivayksiköissä vastaten esimerkiksi ruokien koordinoinnista ja pyykkihuollosta. 

Esperin toimesta Vuokon tukityöntekijän päivittäistä tuntimäärää nostettiin aiemmasta kuudesta tunnista kahdeksaan tuntiin. Tämä arjen pieni, mutta suuri satsaus oli Rebekan mukaan mullistava. 

On ihan mahtavaa, että meillä on tukityöntekijä täällä kahdeksan tuntia päivässä. Hoitotyö tuntuu rauhallisemmalta. Nyt voin keskittyä täysin siihen olennaiseen, eli asukkaiden kanssa olemiseen. Voin vaikka lukea heidän kanssaan lehteä tai pitää jumppatuokioita. Se on mielestäni laadukasta hoitotyötä parhaimmillaan”, Rebekka iloitsee. 

Esperin koulutuskattaus luo mielenrauhaa Rebekalle

Luontaisesti tarkka Rebekka haluaa tehdä työtään jatkuvasti paremmin. Niin lähihoitajana kuin esihenkilönä. Esperillä Rebekalla on siihen mahdollisuus. Rebekka on suorittanut Esperin tarjoamaa lähiesimiestyön ammattitutkintoa nyt vuoden päivät. Tutkinto on tarjonnut Rebekalle uutta vipua hoitotyöhön ja antanut eväitä onnistua myös esihenkilöroolissa. 

“Mielestäni on hienoa, että pääsen kouluttautumaan täällä talon sisällä. Lähiesimiestyön ammattitutkinnon myötä ymmärrän paremmin, mitä esihenkilön työ pitää sisällään. Olen saanut paljon tietoja ja taitoja, jotka ovat vahvistaneet ammattitaitoani. On ollut motivoivaa oivaltaa uusia asioita, joita pääsen hyödyntämään heti käytännössä. Esimerkiksi lomien suunnittelussa tai päivittäisten töiden koordinoinnissa tiimiläisteni kanssa”, Rebekka kertoo. 

Esperi panostaa ikäihmisten hoivaan kouluttamalla hoitajia laajasti. Rebekan mukaan Esperin tarjoamat koulutusmahdollisuudet ovat upeat. Rebekalle koulutukset tuovat mielenrauhaa siitä, että ammattitaito pysyy huipussaan ja työtä on mahdollista tehdä parhaalla mahdollisella tavalla.

“On helpottavaa tietää, että koulutusta on aina saatavilla täällä. Sitä voi myös itse tarpeen mukaan pyytää”, Rebekka sanoo. 

Läsnä oleva esihenkilö tekee työarjesta jouhevaa 

Rebekka kertoo, että apu ja tuki on aina ulottuvilla, kun hän sitä kaipaa. Välittävä esihenkilö on kiinnostunut miten Rebekka jaksaa ja mitä hänelle kuuluu. Rebekka voi luottavaisin mielin kertoa myös mieltä askarruttavista asioista. 

”On motivoivaa, että Esperillä ei jämähdetä paikoilleen, vaan toimintaa kehitetään paremmaksi koko ajan.”

“Esihenkilöni työhuoneen ovi on aina auki ja voin mennä puhumaan hänelle asiasta kuin asiasta. Voin myös tuoda esiin kehityskohteita matalalla kynnyksellä. Tuntuu, että meidän hoitajien ääni on täällä todella tärkeä”, Rebekka kertoo.

Rebekka kokee, että hän tulee nähdyksi ja kuulluksi Esperillä. Rebekka saa tuntea onnistumisen riemua, josta hän kiittelee esihenkilöään. 

Tällä hetkellä meillä on mitoitus jatkuvasti niin hyvä, että on oikeasti aikaa antaa laadukasta hoitoa. Se on minulle iso juttu, että saan kokea onnistuneeni työssäni. On myös motivoivaa, että täällä ei jämähdetä paikoilleen, vaan toimintaa kehitetään paremmaksi koko ajan”, Rebekka summaa. 
 

Katso avoimet työpaikkamme hoitoalan ammattilaisille >>

Kesätyöntekijäksi Esperille 2022? Tutustu avoimiin kesätyöpaikkoihimme >>

Lue myös:

Mitä voimme sinulle opiskelijana tarjota? >>

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä