Laulava lähihoitaja ilahduttaa

18.12.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Laulava lähihoitaja ilahduttaa

Hoivakoti Oulan puurojuhlassa tunnelmasta vastasi tänä vuonna hoivakodin oma lähihoitaja Stefan Volotin-Kolppanen, joka vuosi sitten jätti taakseen pääkaupunkiseudun pölyt ja muutti Oulaisiin Pohjois-Pohjanmaalle.

Joulu on hoivakodeissa tärkeä juhla. Vaikka juhlaa vietetään tänä vuonna monin tavoin erityisjärjestelyin, perinteisestä puurojuhlasta ei Hoivakoti Oulassa haluttu luopua. Tällä kertaa joulun tunnelmasta juhlassa vastasi hoivakodin oma lähihoitaja Stefan Volotin-Kolppanen, joka ilahdutti kodin ikäihmisiä laulamalla joululauluja.

Alkuperäinen suunnitelma oli pyytää paikalle Stefanin laulunopettaja säestäjäksi, mutta siitä jouduttiin koronan takia luopumaan. Nyt laulava lähihoitaja huolehti konsertista yksin.  Iltapäivän aikana kuultiin varpusesta jouluaamuna, käytiin siellä missä sypressit tuoksuvat talvellakin ja tehtiin vielä lopuksi joulu jokaisen sydämeen. Laulun voima on suuri.

Oulaisissa sijaitsevassa Hoivakoti Oulassa on 32 asukasta ja he kaikki ovat muistisairaita. Stefan sai esittää konserttinsa monta kertaa, sillä koronarajoitusten takia osallistujamäärä oli rajattu, mutta mahdollisuus virittäytyä joulun tunnelmaa haluttiin kuitenkin tarjota jokaiselle asukkaalle.

Hoivakodin johtajalla Tarja Sorvistolla on vain ylisanoja käytössään, kun hän kuvailee Stefania: “Stefan tuottaa valtavasti iloa ympärilleen.  Hän on avoin, energinen, rehti ja luotettava työkaveri. Ja mikä tärkeintä, hän kohtelee asukkaita lempeästi ja kunnioittavasti, ja tulee heidän kanssaan erinomaisesti toimeen“.

Stefan itse kertoo olevansa jouluihminen. Hän muutti pääkaupunkiseudulta vajaan 8000 asukkaan Oulaisiin vajaa vuosi sitten, ja uskoo vahvasti siihen, että nyt hänellä on mahdollisuus viettää valkoista joulua.

“Musiikki tuo jouluun tunnelmaa ja muistoja lapsuudesta. Uskon, että se on yksi syy, miksi siitä nauttivat kaikki, myös muistisairaat. Olen iloinen, että oma lauluharrastukseni tulee tässä kohtaa hyötykäyttöön. Hyvää, rauhallista ja turvallista joulua meille kaikille“, toivottaa Stefan.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä