Legionella-löydös Esperi Hoivakoti Käenpesässä – ei sairastuneita

26.05.2023
Etusivu > Ajankohtaista > Legionella-löydös Esperi Hoivakoti Käenpesässä – ei sairastuneita

Luvialla sijaitsevan Esperi Hoivakoti Käenpesän vesijohtovedestä tehdyissä tutkimuksissa löytyi Legionella-bakteeria. Asiasta tiedotettiin ensimmäisen kerran 12.5.2023. Sairaustapauksia ei ole ilmennyt.

Torjuntatoimenpiteisiin on ryhdytty välittömästi. Asiaa on käsitelty moniammatillisessa työryhmässä 12.5.2023 ja 26.5.2023.

Tilanteen kartoittamiseksi Porin terveysvalvonta on ottanut tiloista kahdeksan viranomaisnäytettä 15.5.2023. Viranomaisnäytteiden lopulliset tulokset valmistuvat 31.5.2023. Alustavissa tuloksissa kahdessa näytteessä on todettu Legionella-bakteeria yli toimenpiderajan (1000 pmy/l). Kyseiset näytteet on otettu lämpimästä vesijohtovedestä käyttämättöminä olleista vesipisteistä tiloista, joissa ei hoideta asukkaita.

Legionella-bakteerin torjumiseksi on aloitettu seuraavat torjuntatoimenpiteet: lämpimän vesijohtoveden lämpötilaa on nostettu, vettä juoksutetaan ja kaikkien suihkutilojen suihkupäihin on asennettu vedensuodattimet. Kontrollinäytteet tullaan ottamaan 5.6.2023.

Vesijohtoveden juominen on turvallista, tartuntaa ei voi syntyä mahasuolikanavan kautta. Jos henkilöllä on merkittäviä nielemisvaikeuksia ja riskinä on niellessä veden joutuminen hengitysteihin (eli aspiraatio), suositellaan varmuuden vuoksi pulloveden käyttöä vesijohtoveden asemasta. Henkilökunta arvioi tarpeen asukaskohtaisesti.

Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran 16.6.2023. Tiedote on luettavissa Porin kaupungin kotisivuilta www.pori.fi

 

*Tiedote on samansisältöinen kuin Porin kaupungin terveysvalvonnan julkaisema.

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä