Liaa vaihtoi alaa ystävän suosituksesta – lähihoitajan työ Esperillä vakautti arjen 10 vuotta sitten

23.03.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Liaa vaihtoi alaa ystävän suosituksesta – lähihoitajan työ Esperillä vakautti arjen 10 vuotta sitten

Esperin Hoivakoti Vanhalinnan lähihoitaja Liaa Albarico kertoo tehneensä yhden elämänsä uskaliaimmista päätöksistä kymmenen vuotta sitten: hän siirtyi ravintola-alalta hoitoalalle. Ajatus tasapainoisesta ja vakaasta elämästä oli Liaalle kaukainen haave vielä tarjoilijan töitä tehdessään. Kymmenvuotinen lähihoitajaura Esperillä on tehnyt Liaan haaveet todeksi ja tuonut edistysaskelia myös itsevarmuuteen.

Vuosi 2012 oli käänteentekevä Liaan uralla ja elämässä. Tuolloin Liaa teki tarjoilijan töitä ravintola-alalla. Alati läsnä ollut epävarmuus työn jatkuvuudesta kaihersi hänen mieltään ja vei jopa iloa työnteosta. Liaan ajatus alanvaihdosta alkoi vähitellen kristallisoitua. Lähihoitaja-ystävänsä kannustamana Liaa vakuuttui, että hoitoala voisi tarjota juuri sitä vakautta, mitä hän elämäänsä kaipaisi.

“Aloin miettiä tulevaisuuttani ravintola-alalla ja tiesin, että vakituista työtä on hankala saada. Varma työ hoitoalalla ja tasapainoinen arki alkoi tuntua houkuttelevalta ajatukselta, vaikka itse lähihoitajan työ olikin minulle vielä vierasta”, Liaa kertoo.

Rohkea päätös vei Liaan lähemmäksi haluamaansa urasuuntaa

Filippiiniläistaustainen Liaa tiedosti, että suomen kielen taito oli hänen heikko kohtansa hoitoalalle hakeutuessaan. Se ei kuitenkaan ollut este Liaalle, joka oli valmis ahkeroimaan paremman arjen toteuttamiseksi.

“Varma työ hoitoalalla ja tasapainoinen arki alkoi tuntua houkuttelevalta ajatukselta.”

Liaan riemuksi opiskelupaikka varmistui Vantaan Variasta.

“Opiskelupaikan saaminen oli minulle itsessään jo iso saavutus. Olin innoissani päästessäni oppimaan hoitotyöstä ja petraamaan siinä samalla suomen kielen taitoani”, Liaa muistelee naurahtaen.

Opintojen edetessä Liaa sai vahvistuksen siihen, että hänen valitsemansa urasuunta oli täysin oikea. Liaa kiittelee Esperiä siitä, että häneen luotettiin jo opiskelijana. Ensimmäinen hoitoalan työpaikka aukeni keikkatyöntekijänä Esperin Hoivakoti Tilkasta. Se oli Liaalle ensimmäinen konkreettinen askel kohti vakaampaa tulevaisuutta.

Liaan elämässä tapahtui käänne vakituisen työpaikan myötä

Liaa kertoo, että ensimmäiset viikot uudella alalla olivat luonnollisesti jännittäviä, mutta hoitotyö tuntui omalta jo ensihetkistä saakka. Tärkeänä alkutaipaleen tukijana Liaa mainitsee ensimmäisen esihenkilönsä Päivin, joka tarjosi Liaalle vakituista työpaikkaa heti hänen valmistumisensa kynnyksellä.

“Päivi oli ensimmäinen esihenkilöni Esperillä. Ehdimme työskennellä vuoden päivät Tilkassa yhdessä, kunnes Hoivakoti Vanhalinna aukaistiin. Päivi kysyi, olisinko kiinnostunut vakituisesta pestistä siellä. Valintapäätös oli helppo tehdä, kun kuulin, että Päivi tulisi olemaan esihenkilöni myös Vanhalinnassa”, Liaa kertoo.

Vakituinen työpaikka Esperillä oli mullistava käännekohta Liaan elämässä. Liaa muistelee, että tunne oli yhtä aikaa helpottunut, että positiivisen hämmentynyt.

“Olin haaveillut vakituisesta työpaikasta hoitoalalla jo pitkään. Tunne oli aika epätodellinen. Oli helpottavaa tietää, että ei tarvitse enää miettiä, onko työpaikkaa seuraavassa kuussa vai ei”, Liaa sanoo.

Itsevarmuus on vahvistunut kokemusvuosien rinnalla

Vakituinen työpaikka on tuonut Liaalle mielenrauhaa ja elämän vakautta jo kymmenen vuoden ajan. Liaa kertoo, että siinä missä ammattitaitoa on tullut roppakaupalla lisää, Liaan itsevarmuus on kasvanut myös merkittävästi. Myös toimiva työtiimi ja välittävä esihenkilö ovat olleet tärkeitä tukijoita Liaan kasvumatkalla.

“Olen saanut paljon rohkeutta kokemukseni sekä tsemppaavan tiimin avulla Esperillä.  Nykyään toimin Vanhalinnassa vastuuhoitajana viikonloppuisin. Vastuuhoitajana huolehdin, että työvuoro sujuu mutkattomasti ja esimerkiksi sairastapauksen sattuessa, tiedän miten toimia. On nykyistä ammattitaitoani ryhtyä uusiin asioihin ennakkoluulottomasti, vaikka vähän jännittäisi”, Liaa summaa.

”On nykyistä ammattitaitoani ryhtyä uusiin asioihin ennakkoluulottomasti, vaikka vähän jännittäisi.”

Alanvaihto on osoittautunut päätökseksi, johon Liaa rohkaisee myös muita hoitoalasta kiinnostuneita. Kannustavassa ja eteenpäin kuljettavassa ympäristössä on Liaan mukaan helppo viihtyä sekä kasvaa hoitoalan ammattilaiseksi.

“Nykyään voin kutsua itseäni ammattilaiseksi siinä mitä teen”, Liaa kertoo hymyillen.

Lue myös:

Oletko kiinnostunut vaihtamaan alaa? Lue urasivujemme artikkeli aiheesta >>

Lue miten Ramonan uraunelmasta tuli totta Esperillä >>

Millaisia mahdollisuuksia Esperi tarjoaa hoitoalan ammattilaisille työuran ja elämän erilaisiin toiveisiin ja tarpeisiin?>>

Näin voit edetä urallasi lähihoitajana >>

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä