Luotathan?

05.10.2019
Etusivu > Ajankohtaista > Luotathan?

​Yksi elämämme vaikeimpia päätöksiä on päätös oman puolison muuttamisesta hoivakotiin. Tai äidin tai isän. Jotkut pitävät sitä merkkinä luovuttamisesta – tai jopa itsekkyydestä. Joskus rakkaan ihmisen auttaminen ammattimaiseen hoivaan on kuitenkin aitoa välittämistä. Alkuvuotisen uutisoinnin perusteella se tosin saattaa kuulostaa pelottavalta.

Yksi elämämme vaikeimpia päätöksiä on päätös oman puolison muuttamisesta hoivakotiin. Tai äidin tai isän. Jotkut pitävät sitä merkkinä luovuttamisesta – tai jopa itsekkyydestä.

Joskus rakkaan ihmisen auttaminen ammattimaiseen hoivaan on kuitenkin aitoa välittämistä. Alkuvuotisen uutisoinnin perusteella se tosin saattaa kuulostaa pelottavalta. Joissakin meidän yksiköissämme asiat eivät ole olleet kunnossa. Se tuntuu hirveältä, sillä jokainen hoivakodin asukas on jonkun läheinen, tärkein ihminen.

Ymmärrämme hyvin, että päätös hoivakotiin muuttamisesta vaatii ehdotonta luottamusta ja juuri siinä me epäonnistuimme. Emme olleet kaikissa kohdissa luottamuksen arvoisia. Sen myönnämme nöyrästi ja pyydämme vilpittömästi anteeksi.

Mutta.

Tänä vuonna olemme ottaneet aiemmista virheistämme opiksi. Lähdimme vasta liikkeelle, mutta nousua on jo takana. Teimme kevään ja kesän aikana merkittäviä parannuksia toimintaamme. Niukan resurssitilanteen korjaamiseksi rekrytoimme 1500 uutta osaajaa. Lisäksi käynnistimme hoiva-alan koulutusohjelman. Palvelumme laatua kirittämään perustimme meistä riippumattoman ulkopuolisten hoiva-alan asiantuntijoiden työryhmän. Omaiset ja työntekijät osallistuvat laatumme jatkuvaan kehitykseen ja valvontaan erillisen laatuforumin kautta.

Ymmärrettävästi ilman luottamusta sanojamme ei usko kukaan. Selittelyt sikseen, ylös pääsee ainoastaan kiipeämällä. Vain teot ratkaisevat. Siksi järjestämme ikäihmisten hoivakodeissamme avoimen tutustumistilaisuuden keskiviikkona 9.10. klo 14. Tilaisuuden päätteeksi jokainen saa anonyymisti kertoa luottaako meidän olevan matkalla oikeaan suuntaan.

Kutsumme jokaisen omaisen, huolestuneen, ystävän, tutkijan, toimittajan, tulevan asukkaan, epäilijän, päättäjän ja muuten vain kiinnostuneen katsomaan, miten me yritämme entistä paremmin tarjota asukkaillemme elämisen arvoista, turvallista ja onnellista elämää.

Tervetuloa tutustumaan hoivakoteihimme keskiviikkona 9.10. klo 14.

esperi.fi/hoivakotitutuksi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä