Luovuus käyttöön poikkeusolojen keskellä

27.08.2021
Etusivu > Ajankohtaista > Luovuus käyttöön poikkeusolojen keskellä

Kodeissamme ei olla lannistuttu, vaikka koronapandemian asettamat poikkeusolot ovat vaikuttaneet paljolti arkeemme. Kotiemme virikevastaavat ovat mahtavasti käyttäneet luovuuttaan, jotta asukkaille on järjestynyt mieluisaa tekemistä koronaturvallisesti. Erityisesti eläinten vierailut ovat asukkaiden mieleen!
_x000D_
_x000D_ Kodeissamme pyritään elämään mahdollisimman normaalisti ja turvallisesti täyttä elämää, unohtamatta yhteisiä lauluhetkiä, ulkoilua lähimaastossa, kahvittelua terassilla, karvakuonojen visiittiä tai leffailtoja herkkujen kera. Kaiken keskiössä on läheisyys ja rento yhdessä tekeminen asukkaiden ehdoilla. Asukkaiden arjen ilon hetkiä pääset seuraamaan kotien omilta nettisivulta ”Kuulumiset”-osiosta.

Siuntiossa Esperi Hoivakoti Sigridissä vietettiin maatilaelämää hoivakodin pihassa

Hoivakoti Sigrid sai viime viikolla vieraakseen ihastuttavat eläinystävät kotieläinpiha Lönnebergasta. Hoivakodin virikevastaava Kristiina “Iina“ Andrejeva otti yhteyttä Siuntiossa sijaitsevaan kotieläintilaan kysyäkseen vierailuista. Hän kertoi tilanpitäjälle, että asukkaat olisivat innostuneita paijaamaan kotieläimiä, mutteivat voisi kuntonsa puolesta ja koronan asettamien poikkeusolojen takia tulla konkreettisesti kotieläintilalle. Yhteistuumin asiaan keksittiin hieno ratkaisu – tilanpitäjä toisi muutamat eläimet vierailulle hoivakodin piha-alueelle viihdyttämään asukkaita.

Sigridiin saapui kolme lammasta sekä kilipukki nimeltään Sipe Santapukki. Asukkaat pääsivät parin tunnin ajan nauttimaan eläinten valloittavasta seurasta. Vierailun aikana jokainen asukkaista pääsi hoivakodin pihalla ihastelemaan sekä syöttämään eläimiä. “Tämä vierailu oli asukkaille aivan mieletön ja ikimuistoinen kokemus. He olivat niin iloisia vieraistamme“ Iina sanoo.

Sigridin asukkaiden eläinvieraat piristivät kaikkia.

Suomussalmella Esperi Koti Keltasirkun asukkaat pääsivät virkistäytymään kärryajelulla

Keltasirkussa on tavoitteena järjestää ainakin kerran kuussa kodin asukkaille extra-ohjelmaa, jotta jokainen saisi hieman vaihtelua arkeen. Kärryajelu hevosella toteutui, kun Keltasirkun virikevastaava Johanna Holappa ja paikallinen taksiyrittäjä löivät viisaat päät yhteen. “Lopputuloksena hän tarjosi yksityisen kärryajelun jokaiselle kotimme asukkaalle – ei autolla vaan kärryillä, joita veti Raikku-hevonen“ Johanna kertoo.

“Kärryajelun järjestäminen ei ollut ihan pikkujuttu, sillä hevonen ja kärryt tuotiin Kultasirkkuun jo aamusta, ja kärryajeluihin meni yrittäjältä koko päivä. Kärryt soveltuivat yllättävän hyvin asukkaittemme kuljetukseen, sillä niihin pääsivät helposti myös pyörätuolilaiset. Kärryajelun lisäksi paistoimme kotimme pihalla makkaraa ja joimme paremmat kahvit herkkuineen. Ilma suosi ja virikepäivä ulkosalla oli erittäin onnistunut“ Johanna jatkaa.

Syyskuun erikoispäiväksi on suunniteltu paikallisen harmonikkakerhon vierailua. Kotimme asukkaat tykkäävät musiikista ja heille on mieleen, kun saavat kuulla toivekappaleitaan. Lokakuussa olemme pyytäneet vierailulle paikallisen kuuluisuuden ja Retikka-teatterin ohjaajan Ulla Schroderuksen. Luvassa on varmasti erittäin viihdyttävä esitys.

Keltasirkun asukkaat innostuivat hevosajelusta.

Ilma-akrobatiaa Esperi Koti Narikan väelle Järvenpäässä

Esperi Koti Narikassa vietettiin hieman tavallista jännittävämpi iltapäivä, kun kodin asukkaat pääsivät seuraamaan ilma-akrobatia esitystä. Esitys oli räätälöity juuri Narikkaan sopivaksi, sillä mukana oli myös mimiikkaa ja kuvakerrontaa.

“Saimme ikimuistoisen päivän. Jännitystä oli ilmassa jo, kun mietittiin alkaako satamaan, kun jo kerran aikaisemmin esitystä oli jouduttu siirtämään. Kun esitys oli käynnissä, jännitettiin, pysyykö akrobatiakeijukainen köyden varassa temppuja tehdessään, ja pysyihän hän“, kuvailee tunnelmia Narikan yksikönpäällikkö Mervi Natri.

Näyttelijä ja ilma-akrobaatti Verna laine toteaa pitävänsä erityisen tärkeänä nyt koronan aikana, että taide ja kulttuuri on saavutettavaa kaikenlaisille erilaisille yleisöille.Erityisesti live-esitykset, joissa voidaan yhdessä jakaa hetki taiteen äärellä, osuvat johonkin ihmisyyden ytimeen ja sillä on potentiaalia saada meidät ihmiset näkemään, kokemaan, ajattelemaan tai tuntemaan toisin tai jotakin uutta“, Verna miettii.

Lehtijutun toteutti Keski-Uusimaa. Lue uutinen kokonaisuudessaan täältä.

Esperi Koti Narikassa vieraili esiintyjä.

Esperin kodit jakavat tietoa päivittäisestä elämästään poikkeusolojen keskellä. Seuraa kotien kuulumisia täältä

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä