Marja-Liisa Paljakka tekee keikkatyötä eläkeiässä ja toivoisi muidenkin tekevän niin

13.10.2022
Etusivu > Ajankohtaista > Marja-Liisa Paljakka tekee keikkatyötä eläkeiässä ja toivoisi muidenkin tekevän niin

Lähihoitaja Marja-Liisa Paljakka, 70 vuotta, toivoisi, että useampi eläkeläinen kävisi töissä. Kokeneiden konkareiden kanssa on helppo tehdä töitä ja hommat sujuvat. Samaan hengenvetoon hän muistuttaa, kuinka tärkeä on kohdella nuoria hoiva-alalle tulevia nuoria hyvin ja auttaa heidät uralla alkuun. ”Siitä tulee heille varmuutta.” Ikävät kokemukset saattavat jäädä ihon alle pitkäksikin aikaa.

Marja-Liisa jäi eläkkeelle 63,5-vuotiaana Toivakan kunnalta. Tätä nykyä hän on Esperi Hoivakoti Soivakassa säännöllisesti käyvä keikkalainen. ”Yksikönjohtaja Päivi Pitko on aivan ihana”, Marja-Liisa kehuu. Hyvä johtaminen on yksi kantava syy, mikä on saanut Marja-Liisan jatkamaan työntekoa.

Soivakan hyvä työyhteisö ja asukkaat antavat Marja-Liisalle paljon. Erityisen siteen asukkaisiin tekee se, että moni heistä on tuttuja jo ihan lapsuudesta asti. ”Kävin monella kylässä ihan pikkutyttönä.”

Asukkaat ovat innoissaan, kun ”Mari” tulee vuoroon. ”He pääsevät muistelemaan kanssani vanhoja aikoja”, Marja-Liisa naurahtaa.

Marja-Liisa soittaa usein pianoa asukkaille tai vetää jumppahetkiä. Hän on itsekin hyvin aktiivinen: hän harrastaa kahvakuulaa, keppijumppaa, kuntosalia, käy lenkillä ja venyttelee.

”Joka päivä on tehtävä jotain, että pysyy kunnossa”, hän toteaa.

Marja-Liisa on aktiivinen kunnallispolitiikassa ja hän kuuluu eläkeliiton hallitukseen. Vapaa-ajalla hän harrastaa kirjoittamista, matkustelee paljon ja elää hyvin aktiivista elämää.

Työ ja vapaa-aika sopusoinnuissa

Keikkatyö on hienosti soviteltavissa arkeen ja omiin menoihin. ”Viime viikolla tein Esperillä neljä päivää, mutta sitten minulla oli lapsenlapsi yökylässä ja tänään tulee pojan perhe kylään Savonlinnasta eli pidän vähän vapaata”, Marja-Liisa sanoo.

Hän on juuri suorittanut lääkeluvat ja pystyy tulemaan hyvin joustavasti töihin jopa lyhyellä varoitusajalla – jos se vain sopii omiin aikatauluihin.

Myös taloudellisesti keikkatyö tuo arkeen kivaa extraa, vaikka Marja-Liisa kertookin tulevansa eläkkeellään ihan hyvin toimeen.

”Kyllähän se mahdollistaa, että pystyy laittamaan ylimääräistä. Viime kesänä ostin SUP-laudan”, Marja-Liisa kertoo.

Jaa artikkeli somessa

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

 

Esperi Care Oy
Mannerheimintie 164
PL 11
00301 Helsinki
www.esperi.fi

 

 

 

Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä