Marja Line, ohoi!

18.11.2020
Etusivu > Ajankohtaista > Marja Line, ohoi!

Korona-huolet ja marraskuun pimeät saivat kyytiä eräänä marraskuisena päivänä, kun Keski-Suomen Karstulassa lähdettiin isolla joukolla risteilylle. Esperi Hoivakoti Marjarannassa järjestettiin vanhuksille toiveristeily, josta puuttui lopulta vain laiva.

Hoivakodeissa, kuten monissa muissakin kodeissa, eletään sekä koronan tuomien rajoitusten, että marraskuun harmauden keskellä. Esperi Hoivakoti Marjarannassa arki rullaa, mutta jotain yhteistä ja kohottavaa teki jokaisen mieli. Kodin asukaskokouksessa vanhempi herra teki ehdotuksen: mennään risteilemään! Ajatus jäi kytemään henkilöstön mieleen. Oli selvää, että laivalle ei päästä, mutta risteilytunnelma koostuu pitkälti ihan muista tekijöistä kuin veneen keinunnasta. Siispä tuumasta toimeen.

Reilussa viikossa henkilöstö oli ideoinut, suunnitellut, hankkinut tarvikkeita ja rakentanut laivan hoivakodin tyhjään kerrokseen eli kannelle kaksi. Marraskuisena maanantaina 20 asukasta nousi laivaan. Ensimmäisenä risteilymatkustajat kuvattiin ja kapteenina toiminut esimies Susanna Leed toivotti vieraat tervetulleeksi. Alkuglögien jälkeen risteilyohjelma jatkui buffetruokailulla, karaokella ja yhteislaululla mitä seurasivat bingo sekä arpajaiset. Risteilyn päätösohjelmassa oli perinteiset tanssit. Tilaisuuden sujuvuudesta ja ohjelman etenemisestä huolehti oma risteilyemäntä. Leveät hymyt ja tuikkivat silmät kertoivat laivaväelle risteilykokemuksen olevan kohdillaan.

Marjaline buffet

Perinteet uusiksi

Perinteisesti hoivakodeissa on järjestetty loppuvuodesta yhteinen juhla, johon asukkaiden läheiset ovat olleet tervetulleita mukaan. Tänä vuonna koronaan liittyvät rajoitukset estävät läheisten mukanaolon. Juhlia ei kuitenkaan lopeteta, vaan niitä järjestetään asukkaiden ehdoilla ja heidän toiveidensa mukaisesti. Korona-aikana läheiset puolestaan pidetään asukkaiden arjessa mukana muun muassa säännöllisin kuvatervehdyksin ja tarjoamalla erilliset tapaamistilat asukkaiden ja heidän läheistensä käyttöön.

“Vaikka tilanne on meillä rauhallinen, niin yleinen tilanne koronan vuoksi on ollut välillä raskas. Kyllä arjessa pitää välillä olla jotain spesiaalia ja koimme, että nyt tarvitaan yhteistä juttua. Risteilyä on ollut koko meidän porukka tekemässä ja olen valtavan ylpeä siitä mitä saimme yhdessä aikaan! Voin jo nyt myös luvata, että tämä toimii alkupotkaisuna tuleville traditioille“, Leed päättää.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä