Esperi Hoitokoti Valkama, Mikkeli

Tuukkalankylätie 3d, 50500 Mikkeli
Katso kartalla

Yhteystiedot

Vapaita asukaspaikkoja!

Meillä on vielä vapaita paikkoja. Soita ja kysy lisää palveluistamme! Katso yhteystiedot täältä.

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Mikkeli > Esperi Hoitokoti Valkama, Mikkeli
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Valkama on 44-paikkainen yksikkö, joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista, tukea ja ohjausta mielenterveyskuntoutujille. Asukkailla voi olla myös käytöshäiriöitä, liikuntarajoitteita tai muita elämän- ja arjenhallintaa vaikeuttavia ongelmia tai oireita, mitkä ovat esteenä itsenäisemmän asumisen ja elämän onnistumiselle. Tarjoamme lisäksi jälkihuollon palveluita nuorille. Valkama on aloittanut toimintansa vuonna 2012.

Aktiivinen  arki

Valkaman toiminta-ajatuksena on tarjota asukkaille kuntouttavaa asumispalvelua turvallisessa ja mahdollistavassa ympäristössä asukkaiden omia voimavaroja tukien.  Valkamassa on voimakas kuntouttava ote, selkeät tekemisen ja arjen elämisen rajat ja paljon yhteistä toimintaa. Jokaisella asukkaalla on henkilökohtainen toteuttamissuunnitelma ja kuntoutumista arvioidaan kuukausittain. Tarkoitus on päästä oman elämän syrjään kiinni ja kuntoutua eteenpäin.

Yksikössä tehdään yhdessä ja luodaan turvallisia arjen rutiineja, eletään tavallista elämää iloineen ja suruineen, metsästetään juhlahetkiä, suunnitellaan ja vietetään juhlapyhiä, harrastetaan, jutellaan, opitaan yhdessä  toisiltamme. Toiminta nivoutuu luontevasti muihin paikallisiin toimijoihin sekä paikalliseen palveluverkostoon.

Jälkihuollon palvelut nuorille

Tarjoamme jälkihuollon nuorille ohjausta sekä tukea itsenäistymiseen ja asumiseen lastensuojelun päättyessä.  Henkilökunta perehdyttää ja neuvoo asiakkaita eri palveluiden käyttämisessä, kuten paperiasioiden hoidossa sekä opastaa asumisen, arjen ja rahankäyttöön liittyvissä asioissa. Työskentelyn tavoitteina ovat nuoren itsenäistyminen, oman asunnon löytyminen, opiskeluun tai työ-/päivätoimintaan osallistuminen sekä yhteiskuntaan kiinnittyminen. Tavoitteena on jokaisen nuoren oman näköinen arki. Katso palvelun esite tästä.

Viihtyisä  koti

Valkamassa on kolme erillistä siipeä. Jokaisessa siivessä toimii pienryhmäkoti, jossa on oma ryhmäkeittiö. Kodinomaiset ja avarat tilat luovat mahdollisuuden yksityisyyteen sekä yhteiseen sosiaaliseen toimintaan. Esteettömyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota.  Koti sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Kodin pihapiiri ja ympäristö tarjoavat mahdollisuuksia liikkua ja nauttia luonnosta. Esimerkiksi uimassa voi käydä muutaman kilometrin päässä keskustan uimahallissa. Mikkelissä on hyvät ja monipuoliset koulutus- ja harrastusmahdollisuudet. Keskustasta löytyy kaikki tarpeelliset palvelut vain kävelymatkan päästä.

Ammattitaitoinen henkilöstö

Valkamassa työskentelee koulutettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöstö ympärivuorokauden. Valkama on erikoistunut erityisen haastavien asiakkaiden kuntouttamiseen ja elämänhallinnan tukemiseen. Hoitotyön laatu pohjautuu  henkilökunnan vahvaan ammattitaitoon ja osaamiseen. Koska asukkaat ovat haasteellisia, tarvitaan monipuolista osaamista sekä ymmärrystä mielenterveystyöstä. Jokaisella asukkaalla on oma kuntoutusohjaaja kannustamassa ja luotsaamassa, tavoitteena auttaa kuntoutujaa elämässä eteenpäin.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönjohtaja

Heidi Ukkonen
(yhteydenotot ark. 9-15)
0440 292 076
heidi.ukkonen@esperi.fi

Tiimivastaava

Jari Lintumäki
0440 292 073
jari.lintumaki@esperi.fi

Ohjaajat

050 572 0083

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Veramaaria Hämäläinen
veramaaria.hamalainen@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä