Esperi Hoitokoti Ulpukka, Vaasa

Hevossaarentie 23, 65380 Vaasa
Katso kartalla

Yhteystiedot

Etusivu > Mielenterveys­kuntoutujien palvelut > Vaasa > Esperi Hoitokoti Ulpukka, Vaasa
Osaava hoiva -ikoni

Osaava hoiva ympäri vuorokauden

Ravintola-ikoni

Ravitsevat ja maukkaat ateriat

Kodinhoito-ikoni

Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys

Harrastustoiminta-ikoni

Monipuolisesti harrastustoimintaa

Viihtyisä koti-ikoni

Turvallinen ja viihtyisä koti

Esperi Koti Ulpukka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista mielenterveyskuntoutujille Vaasassa. Lisäksi kodissa tarjotaan tukiasumista itsenäisempää asumista harjoitteleville asukkaille. Kodissa työskentelee yksikönpäällikön lisäksi hoitajia, joilla on mielenterveystyön koulutusta ja osaamista.

Viihtyisä koti

Nykyaikaisessa ja viihtyisässä päärakennuksessa on kolme siipeä, joissa kussakin on viisi asukashuonetta. Jokaisen asukkaan käytössä on tilava yksityisyyttä kunnioittava huone, jossa on esteetön wc-/kylpyhuone. Asukas voi sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla kalusteilla ja tekstiileillä. Lisäksi päärakennuksessa on avarat yhteiset tilat, joihin kuuluu kaksi reilun kokoista oleskelutilaa, ruokailutila, esteetön saunatila ja vaatehuoltohuone. Asukkaiden käytössä on myös yksikön luonnonläheinen piha-alue. Kaikissa sisustusratkaisuissa lähtökohtana on esteettömyys, kodinomaisuus ja omatoimisuuden tukeminen.

Kodissa on lisäksi seitsemän tukiasumiseen tarkoitettua yksiötä. Ne ovat ratkaisuiltaan käytännöllisiä ja moderneja. Jokaisessa asunnossa on viihtyisät terassit sisäänkäynnin ja takapihan yhteydessä.

Yhteisöllinen ja kodinomainen arki

Kuntouttava toiminta kuten päivittäin kokoontuvat erilaiset ryhmät ja asiointiharjoittelu ovat keskeinen osa arkea. Aktiivinen ja motivoiva tekeminen tukevat osallisuutta ja kuntoutumista. Yhteisöllisyyttä ja asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään ottamalla asukkaat mukaan päivittäisiin askareisiin ja asioiden hoitoon.

Ulpukassa järjestetään asukkaiden toivomaa yhteisöllistä toimintaa kuten pelihetkiä, kahvihetkiä, ulkoilutapahtumia, asiointireissuja, elokuvailtoja ja ns. hupiryhmätoimintaa. Juhlapyhinä voidaan järjestää juhlallisempaa ohjelmaa. Toiminnat suunnitellaan joustavasti asukkaiden mukaan, joten kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista ohjelmaa.

Kohti unelmia – yksilöllinen toteuttamissuunnitelma

Ulpukassa asukkaan ja omaohjaajan yhdessä laatima tavoitteellinen toteuttamissuunnitelma on ykkösasia. Yksilöllinen suunnitelma laaditaan ja päivitetään tarvittaessa ja siten, että se on asukkaalle mieluinen ja asukkaan näköinen. Toteuttamissuunnitelma tukee asukkaan arkea, arkisista asioista selviytymistä, mielenkiinnon kohteita ja vahvuuksia. Suunnittelussa huomioidaan asukkaan sen hetkiset tarpeet ja tavoitteet, mutta myös pidemmän tähtäimen tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat.

Tule asumaan ja vaikuta – tavoitteena tyytyväinen asukas

Ulpukassa toimii aktiivinen ja ulospäin suuntautuva asukasraati, jossa jokaisella yhteisön jäsenellä on mahdollisuus vaikuttaa Ulpukan asioihin. Ideoivassa raadissa on mahdollisuus esittää toiveitaan ja odotuksiaan esimerkiksi järjestettävästä toiminnasta, hankinnoista tai vaikkapa tapahtumista. Tavoitteena on asukkaiden tyytyväisyys, mutta myös asukkaiden asiantuntijuuden hyödyntäminen Ulpukassa.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaalipalvelujen tuottaja ja merkitty Soteri-rekisteriin

Yksikönpäällikkö

Riikka Hautala
(yhteydenotot ark. 9-15)
050 593 5754
riikka.hautala@esperi.fi

Tiimivastaava-sairaanhoitaja

Anni Kaistinen
050 314 7469
anni.kaistinen@esperi.fi

Kuinka tyytyväisiä asukkaamme ovat palveluumme? Mittari näyttää asukastyytyväisyyskyselyn kaikkien kysymysten vastausten keskiarvon.

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä