Mielenterveysviikko 2019 alkoi tänään

17.11.2019
Etusivu > Ajankohtaista > Mielenterveysviikko 2019 alkoi tänään

Mielenterveyden keskusliiton valtakunnallista mielenterveysviikkoa vietetään 17.-24.11.2019. Viikon aikana nostetaan esiin ajankohtaisia mielenterveysteemoja – tämän vuoden teemana “Diagnoosina ihminen -sairauksista huolimatta“. Tarkoituksena on pureutua negatiiviseen leimaan ja luuloihin, joita liittyy mielenterveysongelmiin.

Valtakunnallisen mielenterveysviikon ohjelma

Mielenterveyden keskusliitto, sen jäsenyhdistykset ja yhteistyökumppanit järjestävät eri puolilla Suomea useita tapahtumia ja tempauksia aiheeseen liittyen koko viikon ajan.

17.11. Kynttilätapahtumat
Kynttilätapahtumien päivänä ympäri Suomea sytytetään kynttilät itsemurhan tehneiden muistolle.

19.11.-20.11. Mielenterveysmessut
Mielenterveysmessut järjestetään Helsingin Kulttuuritalolla.

19.11. Mielenterveysbarometri 2019
Mielenterveysbarometri julkistetaan Mielenterveysmessuilla Helsingin Kulttuuritalolla.

19.11. Hyvän mielen lähettiläs
Hyvän mielen lähettiläs 2020 julkistetaan Mielenterveysmessuilla Helsingin Kulttuuritalolla.

Lähde ja lisätietoa: Mielenterveyden keskusliitto
 

Mielenterveyskuntoutujien palvelut Esperissä 

Esperillä on 49 mielenterveyskuntoutujien asumisyksikköä, minkä lisäksi on tukiasuntoja, joissa voidaan tuettuna harjoitella itsenäistä elämää. Tarjoamme myös tuettua asumista, joka on asiakkaan omaan kotiin tarjottavaa tukea ja ohjausta sekä lyhytaikaisia, tuettuja asumisjaksoja, joka voi tulla tarpeeseen esimerkiksi lisätuen tarpeen ilmetessä tai omaishoitajan loman aikana.

Eri palvelutasojen tarjoaminen tukee kuntoutumisen polkua, jossa edetään tehostetusta palveluasumisesta tukiasumisen kautta omaan kotiin. Kuntoutumisessa avainasemassa ovat erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja vertaistuki. Asiakkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan työ- tai päivätoimintaan tai opiskelevat – arjen toiminta tuo elämään rytmiä ja merkityksellisyyttä.

Mielenterveyskuntoutujan tie voi olla pitkä ja raskas, periksi ei silti anneta. Kysyimme muutamalta asiakkaaltamme, miten he ovat kokeneet oman polkunsa: ”Sitä ei aluksi tajunnutkaan, menee vähitellen eteenpäin. Sitten tajuaa, että voi mennä vähän pidempään”. Kuntoutusta vie parhaiten eteenpäin toiminnallinen arki: ”Se, et oli jotain toimintaa, harrastuksia ja kavereita”. Iloa tuovat kaverit, perhe, tutut omahoitajat ja se, että on työtä: ”Parasta varmaan on, et oon kuntoutunut työelämään”.

Palvelumme sekä kodit mielenterveyskuntoutujille sekä asunnottomille löydät täältä. Lisätietoja palveluistamme voit kysyä yksiköiden esimiehiltä.

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä