MIELI-toipumis­orientaatiota tehdään tutuksi myös asukkaille

09.08.2023
Etusivu > Ajankohtaista > MIELI-toipumis­orientaatiota tehdään tutuksi myös asukkaille

Kesällä järjestettiin ensimmäinen henkilöstön ja asukkaiden yhteinen MIELI-hetki Esperi Koti Sypressissä. Näin tarjoutui mahdollisuus asukkaille ja henkilöstölle päästä kuulemaan, keskustelemaan ja kysymään Esperin Mielenterveyspalveluiden yhteisestä toimintafilosofiasta.€¯

”Mieli-toipumisorientaatio on palvelulupaus Esperin Mielenterveyspalveluiden asukkaille. Kesällä järjestetty tilaisuus oli ensimmäinen laatuaan, mutta syksyllä tulemme mahdollisesti järjestämään vastaavia myös muissa mielenterveyspalveluidemme kodeissa“, sanoo palveluasiantuntija Jaana Rytilahti.

Sypressissä MIELI-toipumisorientaatio on ollut henkilökunnalle tuttu toimintafilosofia jo ennestään ja sitä on hyödynnetty kodin toiminnassa. “Pienin askelin ollaan tuotu tätä tänne arkeen ja se alkaa näkyä jo“, kertoo Sypressin tiimivastaava Tarja Nuutamo.

Vastaanotto positiivinen

Ajatus MIELI-hetkien järjestämiseen tuli Esperin Mielenterveyspalveluissa työskentelevältä yksikönpäälliköltä. Myös Sypressin tiiminvetäjä Tarja Nuutamo näkee hyötyjä siinä, että Esperin toimintafilosofia tehdään tutuksi myös asukkaille:

“Vastuunottaminen omasta toipumisesta ei aina ole helppoa. Siksi aluksi on hyvä keskustella ja sopia tavoitteista yhdessä. Oli tärkeää kertoa toimintafilosofiasta myös asukkaille. Tullaan varmasti myös hyödyntämään materiaalia keskustelussa asukkaiden kanssa viikoittaisissa tiistai-turinoissa“.

Jaana Rytilahden esitys MIELI-toipumisorientaatiosta vei noin puolisen tuntia. Se syvensi ennestään valmista osaamista ja muistutti henkilökuntaa toimintafilosofiasta, sekä lisäsi myös asukkaiden tietämystä aiheesta.

“Paikalla oli kivasti väkeä ja vaikutti siltä, että kaikki kuuntelivat kiinnostuneen näköisenä. Uskon, että joitakin pieniä oivalluksia ja ajatuksia myös heräsi“, Jaana sanoo tyytyväisenä.

“Kaikella meidän tekemisellämme pyritään koko ajan siihen, että asukkaamme voivat vaikuttaa omaan elämäänsä niin paljon kuin mahdollista. Jokaisen tulee saada olla oma itsensä ja elää omannäköistä elämää”.

“Usein sanotaan, että toivossa on hyvä elää ja yksi meidän tärkeimpiä tehtäviä onkin auttaa meidän asukkaita löytämään sitä toivoa omasta elämästä“, Jaana muistuttaa.

Lue myös

Raisiossa sijaitseva Esperi Koti Sypressi tarjoaa asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat tukea arjessaan. Kodin kuulumiset kertovat kodin toiminnasta.

Lue lisää MIELI-toipumisorientaatiosta uutisesta verkkosivuillamme: Olet tärkeä juuri sellaisena kuin olet

Lisätiedot

Mediadesk
010 408 7000
media@esperi.fi

Jaa artikkeli somessa
Jaa artikkeli somessa

Kysy lisää palveluistamme

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Asiakaspalvelumme on valmiina vastaamaan kysymyksiisi arkisin klo 9-16.


Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Yhteydenottoni liittyy

Jos toivot yhteydenottoa, jätäthän meille joko puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi.


Kun lähetät lomakkeen, asiantuntijamme voi olla sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti. Löydät tietosuojaselosteen täältä.​


​Töihin meille – lue lisää työskentelystä Esperillä